Gazze'de soğukların artması ve yerinden edilenlerin çadırlarını yağmur sularının basması nedeniyle bir çok aile enkaz halindeki evlerine dönmeye çalışıyor. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yaşayan aileler çamurdan harç yaparak soğuktan koruyacak küçük odacıklar inşa etmeye başladı.
"Çadır kamplarda yaşamak çok zor oldu"
Saldırıda evi yıkılan Muhammed El-Şaer, "Çadır kamplarda yaşamak çok zor oldu. Yağmurların gelmesi ile çadırlarımız su altında kaldı. Gördüğünüz üzere yıkılan evlerimizin enkazından topladığımız taşlar ile burayı inşa etmeye çalışıyoruz. Topladığımız taşları çamurla birleştirmeye çalışıyoruz. Umarım ambargo kalkar da bölgeye çimento girişi olur, bizde bu kışta daha sağlam sığınacak bir ev yaparız." dedi.
"Üç çocuğum İsrail saldırısında hayatını kaybetti"
Çadır kentte torunları ile yaşayan Ümmü İmad da" Üç çocuğum İsrail saldırısında hayatını kaybetti. Bir çocuğum da İsrail askerlerinin elinde esir durumda, 3-4 aydır ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Evlerimiz yıkılmış durumda, daha önceden de savaş gördüm ama böyle bir yıkım görmedi. İnsanlar aç ve korkuyor, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Her yer enkazl aldında olduğundan çadırlarda yaşıyoruz, sığınacak başka bir yerimiz kalmadı." dedi.





