Aile & Yaşam

Keban Baraj Gölü'nde kaçak avcılara darbe: 700 kilo balık kurtarıldı!

Elazığ'da kaçak balık avcılığına göz açtırmayan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Keban Baraj Gölü'nde gerçekleştirdikleri denetimlerde su altına gizlenmiş 700 kilogram canlı sazan balığı ele geçirdi. Sevkiyata hazırlanan balıklar, ekiplerin zamanında müdahalesiyle yeniden doğal yaşam alanına bırakıldı.

Abone Ol

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgedeki su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla yürütülen denetim faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda, Türkiye'nin en büyük yapay göllerinden biri olan Keban Baraj Gölü'nde kaçak avcılara yönelik geniş çaplı bir kontrol gerçekleştirildi.

- SU ALTINDA TORBALARA GİZLENMİŞ HALDE BULUNDU!

Bölgede rutin devriyelerini sürdüren su ürünleri denetim ekipleri, su içerisine yerleştirilmiş şüpheli torbalar fark etti.

Ekipler tarafından sudan çıkarılarak incelenen torbaların içerisinde, nakil işlemi için canlı olarak muhafaza edilen yaklaşık 700 kilogram sazan balığı olduğu tespit edildi.

Kaçak yollarla avlandığı ve ticari amaçla başka bölgelere sevk edilmek üzere suda bekletildiği anlaşılan balıklara, yasal mevzuatlar çerçevesinde el konuldu.

- BALIKLAR YENİDEN SULARA DÖNDÜ!

Kontrol ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde canlılığını yitirmeyen sazan balıkları, vakit kaybedilmeden yeniden Keban Baraj Gölü'nün sularına salındı.

Yetkililer, su ekosisteminin korunması adına yapılan bu tür çalışmaların önemine dikkat çekerek şu detayları vurguladı:

  • Su ürünleri kaynaklarının korunması için 7/24 esasına göre denetimler sürecek.
  • Kaçak avcılıkla mücadelede kararlılıktan taviz verilmeyecek.
  • Vatandaşların, şüpheli durumları ilgili kurumlara bildirmeleri doğal yaşamın korunması için büyük önem taşıyor.

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin başarılı operasyonu, hem ekosisteme derin bir nefes aldırdı hem de kaçak avcılara karşı caydırıcı bir mesaj niteliği taşıdı.