Aile dernekleri, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf‘ın televizyon kanallarında yayınlanan çöpçatan hatları ve izdivaç programlarının yayından kaldırılması için başlattığı çalışmaya tam destek verdi.
Manavgat Aile Derneği(MAD) Başkanı Abdullah Çalık, yaptığı basın açıklamasında, televizyon kanallarında yayınlanan izdivaç programı yayınlarının bir an önce yayından kaldırılması gerektiğini belirtti. MAD‘ın Türkiye Aile Federasyonu(TAF) üyesi olduğunu hatırlatan Abdullah Çalık, televizyon kanallarında yayınlanan çöpçatan hattı ve izdivaç ismi altındaki yayınlanan programların yayından kaldırılması hususunda Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf‘a tam destek verdiklerini kaydetti.
Çalık, "Bizim inanç ve geleneğimize göre kadın dünyanın en aziz varlığıdır. Toplumun temel yapı taşını da aile oluşturur. Kutsal yuvanın kurulmasında en önemli ayrıntı ‘mahremiyettir‘. Televizyon kanallarında yayınlanan izdivaç programları ailenin olmazsa olmaz yapı taşı mahremiyete zarar veriyor. Çalık, kadını kandırmaya yönelik televizyon yayınlarının kaldırılması için imza kampanyası başlattıklarını, imzaları Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf‘a göndereceklerini belirtti.
Kadının onur ve gururunu incitmeye yönelik yayınların televizyon kanallarından kaldırılması taraftarı olduklarını belirten Manavgat Eğitim Derneği(MED) Başkanı Salih Güner de izdivaç yerine kadınların kendilerini geliştirmeye yönelik programların ailenin korunması adına daha yararlı olacağını söyledi. Kültürel yozlaşmanın önüne toplumun mihenk taşı ailenin korunmasıyla başlanması gerektiğine dikkat çeken Güner, aile korunmadan toplum, millet ve devletlerin uzun süre ayakta kalmasının imkansız olduğunu kaydetti. Güner, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadının bir eşya gibi alınıp satılmasına yönelik programların yapılmasına karşıyız. Bu tür yayınlar kadın onur ve gururunu rencide ediyor. Kadın çok kutsal bir varlık. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) bir kutlu sözünde ‘Cennet anaların ayakları altındadır‘ buyuruyor. Bu kutlu söz ailenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor."
Aile iletim uzmanı Arif Özutku ise televizyon kanallarında yayınlanan çöpçatan yayınlarının kutsal aile yuvasının korunmasına çok büyük zarar verdiğini söyledi. Bu tür izdivaç türü yayınların RTÜK tarafından yapından kaldırılması gerektiğini kaydetti.
Geçtiğimiz günlerde bir televiyonda yayınlanan izdivaç programının telefon hattına mesaj atan G.İ., isimli kadın, Y.D, isimli şahıs tarafından evlenme vaadiyle kandırılarak parası gasp edilmişti. G.İ., yaptığı açıklamada; başka kadınların kandırılmaması için Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf tarafından bu tür sunumların yayından kaldırılmasını istemişti. TRT 1‘de gazeteci-yazar Nuriye Akman‘ın hazırlayıp sunduğu Akılda Kalanlar isimli söyleyişine konuk olan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, aile kurumunu zencide eden izdivaç türü programların yayından kaldırılması taraftarı olduğunu belirtmişti.




