Mıhlama mı, muhlama mı? Artık adı belli oldu

Mıhlama mı, muhlama mı? diye tartışılan Karadeniz mutfağının önemli yöresel yemeği hakkında karar verildi. Artık adı belli oldu.

Karadeniz mutfağının öne çıkan lezzetleri arasında olan ve adının “mıhlama” ya da “muhlama” olduğu konusunda tartışma çıkaran yöresel yiyecek hakkında karar verildi.

Türk Patent ve Marka Kurumu, tartışmalara son noktayı koyacak tescil işlemini tamamladı. Buna göre mısır unu, tereyağı ve kolot peynirinin karışımı ile yapılan, yenildiği sırada uzayan lezzetin adı “muhlama” olarak tescillendi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurduğu Türk Patent ve Marka Kurumu, yaptığı değerlendirmeler sonucu yiyeceği "Rize muhlaması" olarak coğrafi işaretle onayladı.

DHA'da yer alan habere göre Rize muhlaması; mısır unu, tereyağı ve yörede üretilen kolot peyniri karışımından yapılıyor. Bakır tavada eritilen tereyağı ile kavrulan mısır ununa su ilave ediliyor. Karışım kaynadıktan sonra peynir ilave ediliyor. Bir süre daha kısık ateşte pişirilen lezzet üzerine dökülen kızgın tereyağı ile servise hazır hale geliyor.

12 Nis 2021 - 19:37 - Aile & Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Asgari ücret 2 bin 825 TL oldu! Zamdan memnun musunuz?