Apple firması yeni bir sektöre daha giriyor. Yaptığı telefonlarla göz dolduruan Apple şimdi de evlereteknik servis hizmeti verecek. Teknisyenlerin cihazı onarmak için evlere veya ofislere gideceği onarım hizmetine geçmiş gibi görünüyor. Kullanıcılar artık, cihazlarını "evde veya ofiste" onarmayı vadeden Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı Go Tech Services aracılığıyla tamir ettirebilecek.

Apple'ın destek sitesi üzerinden erişilebiliyor. Kullanıcılar buradaki mevcut seçeneklerin yanında “yerinde onarım” seçeneği de görüyor. Destek sayfasında şu not yer alıyor: Apple yetkili servis sağlayıcılarına veya Genious Bar’lara bakın. Belirli noktalardaki servisler yerinde hizmet sunabilir.

APPLE EVLERE TEKNİK SERVİS HİZMETİNE BAŞLADI

Şuan sadece sınırlı noktalarda hizmet veren Apple, Chicago, Dallas, Houston, Los Angeles, New York City ve San Francisco’da yer alıyor. Sitede kullanıcılardan randevu için bir tarih ve saat seçmeleri isteniyor. Ancak işlemin bu kısmı ücretlere dair bilgi vermiyor.

Bununla birlikte sağlayıcının çözebileceği sorunların kapsamı da açıkça belirtilmiyor. Örneğin çatlak bir telefon ekranı için randevu alınabilirken batarya değişimi için bu mümkün olmuyor. Go Tech Services, yalnızca Apple için hizmet veren bir yetkili servis sağlayıcısı. Kurumun destek sayfasında “Mobil onarımda uzmanlaşmış bir Apple Yetkili Servis Sağlayıcısıyız” ifadeleri yer alıyor.

Muhabir: Haber Merkezi