Palamut pişirme konusunda bazı şeylere dikkat etmek, palamut etinin sertleşmesini önler ve palamut etinin daha leziz olmasını sağlar. Palamut pişirme konusunda şu noktalara dikkat etmeniz gerekir:

1.   Izgarada ya da Fırında Pişirme Yöntemlerini Kullanmak

Palamut eti de dahil olmak üzere birçok balık eti için kullanılması gereken pişirme yöntemleri, fırında ve ızgarada pişirme yöntemleridir. Özellikle de palamut için kullanılan bazı fırında pişirme teknikleri, palamut etinin ızgara tadında olmasını sağlayabilir. Bu sayede ızgarada pişirme zahmetine girmeden fırında ızgara tadında palamut pişirebilirsiniz.

2.   Palamut Etlerini Tuzlu Suda Bekletmek

Palamut etini suda bekletmek, etin tüm kanının temizlenebilmesi açısından çok önemlidir. Buna ek olarak bu suya biraz tuz eklemek, palamut eti de dahil olmak üzere her türlü balık etinin yumuşacık olmasını sağlayacaktır. Etin yumuşak hale gelmesi, pişirme aşamasında biraz sertleşeceği için o yumuşaklık dengesinin kurulmasını sağlayacaktır.

3.   Taze Palamut Seçmek

Balık eti de dahil olmak üzere tüm et çeşitleri seçerken taze olanları tercih etmek, yemeklerin lezzetli olmasından çok önemlidir. Bu yüzden güvenilir yerlerden taze palamut satın almak, yemeğin lezzetli olması için çok önemli bir etkendir.

4.   Taze Palamut Etini Basit Bir Şekilde Marine Etmek

Taze palamut etini birçok balık çeşidi gibi ağır marinasyon sosları ile değil, daha basit bir şekilde marine etmeniz gerekir. Burada basit marinasyondan kasıt; limon suyu, tuz ve zeytinyağı gibi malzemeleri kullanarak marinasyon işlemini gerçekleştirmektir. Taze palamut eti için limon ve zeytinyağı, yumuşatan ve lezzet veren malzemelerdir.

Palamut Kılçıklı Mı?

Palamut kılçıklı bir balıktır. Hatta palamut, en çok kılçıklı balıklardan bir tanesidir. Bu yüzden palamut etini evcil hayvanlarınıza ya da bebeklerinize vermemeniz, kendinize de tüketirken çok dikkatli olmanız gerekir.

Palamut Nasıl Bir Balık?

Palamut, en çok Karadeniz ve Marmara denizinde avlanan bir balık çeşididir. Palamut etinin tadı oldukça lezzetlidir ve orta derecede yağa sahiptir. Palamut etinin tadı en çok orkinos etine benzemektedir.

Palamut Yağlı Bir Balık Mı?

Palamut, orta derece yağlı sayılacak bir balıktır. Bu yüzden palamut pişirirken çok fazla yağ kullanmamak, palamut eti ile yapacağınız yemeklerin çok aşırı yağlı olmaması açısından çok önemlidir. Buna ek olarak çok fazla yağ kullanmak, palamut etinin dağılmasına yol açabilir.

Palamut Balığının Büyüğüne Ne Denir?

Palamut balığının büyüğüne “torik” adı verilmektedir. Torik, palamut balığının mensup olduğu türün en büyük boyutlu balığıdır.

Palamut Eti Neden Siyah Olur?

Palamut etinin siyah olmasının sebebi, balığın çok genç ve küçük boyutlu bir balık olmamasıdır. Torik adı verilen büyük palamut balıklarının eti siyahtır. Bu eti tüketme konusunda endişelenmenize gerek yoktur ama bu balık etinden çorba yapmaktan kaçınmanız daha iyi olacaktır.

Palamut Eti Dağılıyor, Ne Yapmam Lazım?

Palamut etinin dağılması, balığın bozuk ya da kötü bir ete sahip olduğunu göstermez. Palamut eti de dahil olmak üzere herhangi bir balık etinin dağılması, yağın kızgın olmamasından ve çok fazla yağ kullanılmasından dolayı meydana gelir. Palamut etinin dağılmasını engellemek için çok fazla yağ kullanmamanız ve yağın kızdığından emin olmanız gerekir.

Palamut Eti Ne Renk?

Palamut etinin rengi beyazdır. Ancak, Torik olarak adlandırılan büyük palamut etinin rengi ise siyahtır. Özellikle de Karadeniz palamudunun rengi, oldukça beyazdır.

Muhabir: Haber Merkezi