Doğu Anadolu Bölgesi‘nde gece en düşük hava sıcaklığı, eksi 17 dereceyle Ağrı‘da ölçüldü.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi‘nde soğuk havanın etkili olduğunu belirtti.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Ağrı‘da 17, Kars‘ta 14, Erzurum‘da 11, Bayburt‘ta 9, Iğdır ve Ardahan‘da 6, Erzincan‘da 4 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan‘da eksi 6, Kars‘ta eksi 4, Ağrı ve Erzurum‘da eksi 1 derece, Bayburt‘ta 3, Iğdır‘da 5 ve Erzincan‘da 6 derece olması bekleniyor. Bölgede sabah saatlerinde yoğun sis görüldüğünü belirten yetkililer, sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Kent merkezlerindeki kaldırımlar, ev, işyeri, çatılar ve araçların camlarının soğuk hava nedeniyle buz tuttuğu, sürücülerin araçlarını battaniyelerle korumaya çalıştığı gözlendi.

Muş

Muş‘ta kar yağışının ardından başlayan dondurucu soğuklar, yaşamı olumsuz etkiliyor. Domlusu Köyünde aşırı soğuk nedeniyle yaklaşık 200 metre buzla kaplanan yol, vatandaşlar tarafından kazma kürekle açıldı.

Köy Muhtarı Eşref Demir, dondurucu soğukların etkisiyle köyün içinde bulunan ve yola akan çeşmenin suyu gece buz tuttuğunu, yolun yaklaşık 200 metrelik bölümünün tamamen buzla kaplandığını belirtti. Çocukların da okullara düşe kalka gitmek zorunda kaldığını ifade eden Demir, gelen araçların buzlanma nedeniyle köye çıkamadığı söyledi.

Muhtar Demir, ‘‘Köye gönderilen greyder, buzları kıramadı ve tekrar geri dönmek zorunda kaldı. Biz de köylüler olarak yolumuzu ulaşıma açmak için ilkel yöntemlere başvurmak zorunda kaldık‘‘ dedi.

Ardahan

İl Orman ve Su İşleri 9. Şube Müdürü Ayhan Mutlu, başta karacalar olmak üzere tüm yaban hayvanlar için gerekli yiyecek ve yem stoklanması yapıldığını belirtti.

Bölgede yaklaşık 150 karaca bulunduğunu ve bunların korunması için her türlü fedakarlığın yapıldığını ifade eden Mutlu, ‘‘Biz doğal hayatın yaşatılması için müdürlük olarak ne gerekiyorsa onu yapıyoruz‘‘ dedi.

Muhabir: Haber Merkezi