Okan Buruk yönetiminde Süper Lig'de üst üste 4 kez şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, kadroda değişime gitmeye hazırlanıyor. Özellikle yeni yabancı kuralına ayak uydurmak zorunda kalan sarı kırmızılılar, ilk 11'in yanı sıra yedek kulübesini de güçlendirmek için adımlar atmaya hazırlanıyor.

Bu bağlamda yedek stoper takviyesi için kolları sıvayan Galatasaray'da bir de ayrılık gündeme geldi.

Galatasaray Alt Yapısından Yetişen Genç Yıldız Ayrılıyor (1)

AVRUPA'YA GİDİYOR

'Futbolda bahis' soruşturması kapsamında 9 Aralık'ta tutuklanan ve 25 Mart 2026 tarihinde mahkeme kararıyla tahliye edilen Metehan Baltacı, futboldan uzun süreli uzak kaldı.

Kasım 2025'te futboldan 9 ay men cezası alarak ağır bir yara alan genç krampon, 8-9 Aralık tarihlerinde ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Sezonun büyük bir bölümünü takımından uzak geçiren oyuncu, 25 Mart 2026 tarihinde hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada tahliye edilmşti. Yaşanan bu çalkantılı sürecin ardından yeşil sahalara yurt dışında dönmek isteyen Metehan'a kapıyı Polonyalılar açtı. Pogon Szczecin kulübüyle masaya oturan oyuncunun prensipte "evet" dediği kaydedildi.

Galatasaray yönetiminin ise oyuncuyu bonservisiyle göndermek konusunda aceleci davranmadığı vurgulandı.

Galatasaray Alt Yapısından Yetişen Genç Yıldız Ayrılıyor (1)-1

DEVLER LİGİ İÇİN 4 MİLYONLUK FORMÜL

Bu zorunlu ayrılık ihtimali, teknik heyetin Şampiyonlar Ligi planlarını da doğrudan etkiliyor. UEFA kuralları gereği, Avrupa listesine 17 yabancı/dış transfer yazabilen sarı-kırmızılıların, kulüp altyapısından yetişmiş 4 ismi de kadroya dahil etme zorunluluğu bulunuyor. Metehan'ın gidişiyle doğacak boşluğun nasıl dolacağı merak konusuydu.

Galatasaray Alt Yapısından Yetişen Genç Yıldız Ayrılıyor (2)-1

EMİN BAYRAM GERİ DÖNÜYOR

2024 yazında 4 milyon Euro gibi ciddi bir bonservis bedeliyle Belçika ekibi Westerlo'ya transfer olan 23 yaşındaki stoperin yeniden Florya'ya dönüşü masada. Geçtiğimiz sezon Belçika'da çıktığı 39 maçta 4 gol ve 2 asistlik göz dolduran bir performans sergileyen Emin için henüz oyuncu veya kulübüyle resmi bir temas kurulmadığı ifade edildi.

Kaynak: HT Spor