Bereket bekleyen topraklara aniden düşen dolu, Bursa'nın tarım merkezlerinden Keles ilçesinde hayatı ve tarımsal üretimi felç etti.
Öğle saatlerinde yüzünü gösteren ve dakikalar içinde şiddetini artıran dolu yağışı, ilçe genelinde büyük bir paniğe ve maddi hasara yol açtı.

- TARLALAR OLUMSUZ ETKİLENDİ!
Yaz aylarının sıcaklığı yaşanırken bir anda bastıran afet, en çok kırsal kesimlerdeki üreticiyi mağdur etti.
Keles'e bağlı Gököz Mahallesi başta olmak üzere çevre köylerde ekili alanlar kalın bir dolu tabakasıyla kaplandı.
Yemyeşil tarlaların ve meyve bahçelerinin saniyeler içinde adeta kış ortasındaymış gibi bembeyaz bir örtüye bürünmesi, görenleri hayrete düşürdü.
O anlar, bölge sakinleri tarafından cep telefonu kameralarıyla saniye saniye kayıt altına alındı.

- ÇİFTÇİNİN EMEĞİ BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ!
Sebze ve meyve üretimiyle geçimini sağlayan bölge halkı, afetin ardından tarlalarına koştuklarında acı manzarayla karşılaştı.
Hasat umuduyla sulanan, çapalanan ve bakımı yapılan ürünler, ceviz büyüklüğündeki dolunun hedefi oldu.
Meyve ağaçlarında ciddi dökülmeler ve zedelenmeler yaşanırken, açık alanda ekili olan sebze fideleri, dolunun şiddetiyle kırılarak kullanılamaz hale geldi.

- HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BEKLENİYOR!
Tüm yılın emeğini dakikalar içinde toprağa gömen bu tabiat olayı sonrası Kelesli çiftçiler çaresiz.
Mahsulünde büyük oranda kayıp yaşayan üreticiler, devletin uzatacağı yardım elini bekliyor.
Ortaya çıkan zararın net bilançosunun, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince yapılacak detaylı hasar tespit incelemelerinin ardından kamuoyuyla paylaşılması öngörülüyor.
Çiftçiler, yaralarının bir an evvel sarılması için yetkililere çağrıda bulunuyor.





