Türkiye’nin yıllardır konuştuğu Gülistan Doku dosyasında yeni bir gelişme yaşandı. Ancak adliyeye sevk sürecinde yaşananlar, soruşturmanın önüne geçti.
ADLİYE ÖNÜNDE GERİLİM TIRMANDI
Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Sevk sırasında adliye önünde toplanan Doku ailesi ve yakınları, şüphelilere sert tepki gösterdi. Gerginlik kısa sürede büyüdü, taraflar arasında arbede çıktı.

ŞÜPHELİYE YUMRUKLU SALDIRI
Yaşanan arbedede, şüphelilerden biri kalabalığın hedefi oldu. Görüntülere yansıyan anlarda, bir kişinin şüpheliye yumruk attığı ve kısa süreli bir linç girişimi yaşandığı görüldü. Güvenlik güçleri araya girerek büyüyen gerginliği kontrol altına aldı.
Olayların ardından Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku fenalaştı.





