5 Temmuz'dan bu yana demir parmaklıklar ardında bulunan Muhittin Böcek'in sağlık durumu alarm veriyor.
Covid-19 döneminde ölümden dönen ve vücudunda kalıcı hasarlar kalan 63 yaşındaki başkan, dün gece bir kez daha fenalaştı. Cezaevi ile hastane arasındaki bu trafik, hem ailesini hem de kamuoyunu endişelendirmeye başladı.
Antalya'da hareketli saatler yaşandı. Günde 22 ilaç kullanan Böcek için avukatları "durumu yüksek riskli" uyarısı yaptı.
Geceleri nefes alamıyor
Antalya Şehir Hastanesi’ne acil olarak sevk edilen Böcek’in özellikle gece saatlerinde durumunun ağırlaştığı öğrenildi. Uyku apnesi sorunu yaşayan Böcek'in nefes almakta güçlük çektiği, bu durumun hayati risk oluşturduğu gerekçesiyle hastaneye kaldırıldığı kaydedildi. Yapılan müdahalelerin ardından hastaneden çıkarılan Böcek, prosedür gereği yeniden cezaevine götürüldü. Hatırlanacağı üzere Böcek, henüz iki hafta önce, 26 Kasım'da da benzer şikayetlerle hastanelik olmuştu.
Günde 22 ilaçla ayakta duruyor
Böcek’in sağlık dosyası ise oldukça kabarık. Daha önce bizzat kendisinin açıkladığı verilere göre; şeker, kalp, tansiyon, prostat, böbrek değerlerinde yükseklik ve ciddi akciğer problemleriyle mücadele ediyor. Tam 22 farklı ilaç kullanarak günü tamamlayabilen Böcek'in bünyesi, geçmişteki uzun yoğun bakım sürecinin yorgunluğunu taşıyor.
Avukatlardan "hayati risk" uyarısı
Yaşanan bu sıcak gelişmenin ardından avukatları bir kez daha yargı makamlarına seslendi. Müvekkillerinin sağlık durumunun "yüksek riskli" kategorisinde olduğunu vurgulayan hukukçular, cezaevi koşullarının Böcek’in yaşamını tehdit ettiğini savundu. Avukatlar, tutuklama tedbirinin kaldırılarak yargılamanın adli kontrol hükümleriyle, dışarıda devam ettirilmesi talebini yineledi. Gözler şimdi, artan sağlık sorunları karşısında mahkemenin vereceği karara çevrildi.



