Ons gümüş için ortaya koyduğu 50 dolar üzeri alım fırsatı senaryosu, yeni dönemin en çok konuşulan başlıklarından biri haline geldi. Tüm bu değerlendirmelerin odağında ise Aralık ayındaki kritik bir karar günü yer aldı.
Memiş, kasım ayını genel olarak “sakin ve olumlu” olarak niteledi ve bu süreçte ani risk oluşturan bir hareketlenme yaşanmadığını vurguladı. Yıl sonu tatil dönemine yaklaşılması nedeniyle Aralık ayında küresel piyasalarda sert bir dalga beklemediğini ifade etti. Ancak bu sakin görünümün, tüm ayı kapsayan bir tablo olarak okunmaması gerektiğini söyledi. Özellikle 10 Aralık’ta açıklanacak Fed faiz kararının, piyasalar açısından ayrı bir başlık olduğunu belirtti. “10 Aralık’taki Fed kararı piyasalarda yönü belirleyecek” diyerek altın ve gümüşte pozisyon alanlara uyarıda bulundu. Yatırımcıların, bu tarih öncesinde mevcut pozisyonlarını panikle değil, veri odaklı bir bakış açısıyla gözden geçirmesi gerektiğini dile getirdi.
KASIM AYI: ALTINDA DALGALANMA, GÜMÜŞTE YÜKSELİŞ
İslam Memiş, kasım ayı boyunca altın tarafında dalgalı bir seyir izlendiğini, gümüşte ise rekorlarla anılan bir performans görüldüğünü aktardı. Değerlendirmesinde, kasım ayının genel atmosferini “sakin ve olumlu” sözleriyle özetledi. Piyasalarda ani, sistemik bir risk oluşmadığını ve bu nedenle stratejinin ana ekseninin bozulmadığını belirtti. Altın cephesindeki hareketlerin, yıl boyunca planlanan adımları kökten değiştirmediğini; gümüşte yaşanan yükselişin ise altın–gümüş rasyosundaki hedefe ulaşılmasını kolaylaştırdığını söyledi. Kasım ayı kapanırken yatırımcıların artık yalnızca fiyatlara değil, önlerindeki kritik tarihlere bakarak karar vermeye başladığını ifade etti.
ALTIN–GÜMÜŞ RASYOSUNDA 88’DEN 72’YE UZANAN SÜREÇ
Altın–gümüş rasyosuna ilişkin stratejisini anlatan Memiş, yıl başından bu yana taşıdıkları pozisyonun kasım sonunda hedefine ulaştığını açıkladı. “Ocak ayında 88’den dönüş bekliyorduk. Hedefimiz 72 seviyesiydi. 11 ay boyunca bekledik ve yıllık pozisyonumuzu kapattık.” sözleriyle bu süreci özetledi. Bu ifadenin, uzun vadeli ve sabırlı bir yaklaşımın nasıl sonuçlanabileceğine dair önemli bir örnek sunduğunu vurguladı. Rasyodaki bu hareket sayesinde, doğru seviyelerde yapılan dönüşlerin yatırımcılar için ek avantaj yarattığını belirtti. 2026 yılı için yeni hedef seviyelerin ilerleyen videolarda paylaşılacağını söyleyerek, altın–gümüş rasyosunu merkeze alan stratejinin süreceğini kaydetti.
GRAM ALTINDA 3 KADEMELİ ALIM VE ORTALAMA MALİYET
Gram altın tarafında kasım ayında üç kademeli alım yapıldığını açıklayan Memiş, seviyeleri net biçimde yatırımcılarla paylaştı. İlk alımın 5.540 TL seviyesinden yüzde 25 oranında gerçekleştirildiğini ifade etti. İkinci kademede 5.693 TL seviyesinden yine yüzde 25 oranında alım yapıldığını bildirdi. Üçüncü alımın ise 5.740 TL seviyesinden yüzde 25 oranında tamamlandığını söyledi. Böylece gram altında, parçalara bölünmüş bir alım planı ile ortalama maliyetin dengelenmeye çalışıldığını anlattı. Kademeli alım stratejisinin, tek bir seviyeye bağlı kalmadan riskleri zamana yaymayı hedeflediğini vurguladı. Bu yaklaşımın, yıl sonu beklentilerini destekleyici bir zemin oluşturduğunu kaydetti.





