milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

29 MAY 2012 SAL
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • DALGA ASKERİ AŞAMADI
  • KRAMPLARI ÇÖZÜCÜ,TESKİN EDİCİ,(ÇANOTU)
  • SİYONİST KATİLLER TUTUKLANABİLİR
  • ÜMMET, İSLAM BİRLİĞİ'Nİ BEKLİYOR
  • KADIN GARSON ZORUNLULUĞU
  • DEVLET DE ÖZAL'IN ÖLÜMÜNÜ ŞÜPHELİ BULDU
  • YA ALLAH!
  • YENİ BİR DÜZEN KURMANIN VAKTİ GELDİ
  • MÜSLÜMAN GENÇLER İSTANBUL'DA BULUŞTU
  • FETİH NAMAZI

Yasağı bulana 1 milyon TL ödül

14 KASIM 2010
PAZ 02:45

[-] Normal [+]
  • Haber
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Her hafta sonu Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda bir araya gelen Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri bu hafta ilginç bir eyleme imza attı.  Başörtüsü yasağının yasalarda olmadığını kaydeden eylemciler, yasağı bulana 1 Milyon TL verileceğini ilan etti.

  • Yasağı bulana 1 milyon TL ödül -

Abdi İpekçe Parkı'nda bir araya gelen başörtüsü mağdurları, yasağın son bulması gerektiğini kaydetti. Yıllardır ülkede binlerce genç kızın bu yüzden eğitim alamadığını kaydeden mağdurlar, yasağın son bulması için başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Başbakan Erdoğan ve diğer yetkili kurumlara seslendi. Mağdurlar, 'Yasal dayanağı olmayan bu yasak artık son bulsun' diyerek mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

Başörtüsünün yasal olarak yasaklandığını iddia edenlere seslenen Mağdurlar, Anayasa başta olmak üzere yasalarda başörtüsü yasağını bulana 1 Milyon TL ödül vereceklerini duyurdu. Ankara İnanç Özgürlüğü adına açıklama yapan İsmail Aydar, "Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu olarak, buradan açıkça ilân ediyoruz ki, defalarca gündeme getirdiğimiz gibi başörtüsü yasağı ile alakalı herhangi bir kanunî madde yoktur. Her kim ki, başörtüsünü yasaklayan kanun maddesini getirirse, kendisine bir 1 Milyon TL ödül vereceğiz. Evet, 'yeter artık insanımızı oyaladığınız' diyor, hukuksuzluğa bir son verilmesini istiyoruz. Kaldı ki, başörtüsünü yasaklayan bir hüküm olsa bile, çağdaş Türkiye'ye düşen, o kanunu ve yasağı savunmak değil, bir an önce kaldırılması yönünde düzenlemelere gitmektir" dedi.

Başörtülü fotoğraf verdi diye geri çevirdiler

KayIt yaptırmak için Antalya Açıköğretim bürosuna başvuran bayan sınıf öğretmeninin talebi başörtülü fotoğraf verdiği için geri çevrildi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın, "Başörtüsü tatmin edici şekilde halloldu." açıklamasına rağmen mağduriyetler devam ediyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'ne kayıt yaptırmak isteyenlerden başı açık fotoğraf isteniyor. YÖK'ün yaptığı bütün sınavlara başörtülü girilebilmesine ve üniversitelerin çoğunda derslere başörtülü devam edilmesine rağmen Açıköğretim Fakültesi'ne kayıt yaptırmak isteyenlerin mağduriyetleri devam ediyor.

Mağdurlardan birisi de Perihan Kaya. Adalet Yüksekokulu'na başvuru yapmak için Antalya Açıköğretim bürosuna başvuran Kaya, başörtüsü engeliyle karşılaştı. İkinci üniversite okumak için doldurduğu kayıt formunu başörtülü fotoğrafıyla birlikte görevlilere teslim eden sınıf öğretmeni Kaya, başvurusunun kabul edilmediğini söyledi.

Kayıt bürosundaki görevlilerin başı açık fotoğraf istediğini belirten Kaya, oradaki memurun "Başvurunuzu, aksi yönde talimat gelirse kabul edebiliriz." dediğini söyledi. Üniversitelerde başörtüsü probleminin büyük oranda çözüldüğünü ve YÖK Başkanı Özcan'ın da bu yönde açıklamaları olduğunu hatırlatan Kaya'ya gerekçe olarak Anadolu Üniversitesi'nin internet sitesinde yer alan açıklama gösterildi. Bunun üzerine Anadolu Üniversitesi'nin öğrenci işlerini arayarak konuyla ilgili bilgi aldığını aktaran Kaya, oradaki görevlilerin de 'başı açık fotoğraf' şartı olduğunu ifade ettiklerini belirtti.

Anadolu Üniversitesi'nin internet sitesindeki 2010-2011 Kayıt Kılavuzu'nda kayıt esnasında teslim edilecek fotoğrafla ilgili şu bilgilere yer veriliyor: "Son altı ay içinde, önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır."

Kılavuzda ayrıca koyu renk çerçeve içine alınmış şu uyarı yapılıyor: "Dikkat! Yükseköğretim öğrencileri, kılık kıyafetle ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorundadırlar."

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür olayla ilgili açıklama yapmadı.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Haber bölümü’nde 14.11.2010 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: yasak, ödül, imza, başörtü,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Haber

    1. Başörtülü öğretmen haklarını istiyor
    2. 10 tane görevim var
    3. Kırmızı bülten isteme yetkimiz yok
    4. Birden fazla sınav dönemi
    5. Sağlıkçılar, 2 saat iş bıraktı
    6. Suriyeli çocuklar, hayata gülümsüyor
    7. Yaşamını 200 kiloluk üvey oğluna adadı
    8. 2012-ALS sonuçları açıklandı
    9. Esed'in başına 450 bin dolar ödül koydu
    10. Askeri operasyonlar Hama'da da katliam boyutuna vardı: 50 ölü
  • Diğer

    1. '1961, 1982 değil 2023 anayasasını yapmak istiyoruz'
    2. 'El bombası attılar'
    3. 'Kürtaj yasaklanmalı'
    4. Yazıcıoğlu soruşturmasında 3 tahliye
    5. "Öğretmenine sahip çık"
    6. Final heyecanı başlıyor
    7. Komşu ile hazırlık maçı
    8. Beşiktaş'tan ikinci UEFA çıkarması
    9. Bursaspor, Ömer Erdoğan'ın sözleşmesini 1 yıl uzattı
    10. Ne varsa yerlilerde var
  • Çok Okunanlar

    1. Fetih namazı
    2. Bu olacak Ayasofya!
    3. Ya Allah!
    4. Fethimiz mübarek olsun!
    5. Şok Detay
    6. Yeni bir düzen kurmanın vakti geldi
    7. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    8. İstanbul, İslam dünyasının liderlerine ev sahipliği yapacak
    9. Terör Dehşeti
    10. Kahraman polis can kaybını önledi
  • Çok Yorumlanan

    1. Yeterlilik derecesi en yüksek ürün kayısı
    2. Zile Kalesi restore ediliyor
    3. Hollande Afganistan'da 'farklı' şekilde kalacak!
    4. Savaşın acı dolu izleri bu müzede
    5. Tekkeler niye kapatıldı?
    6. Küresel ekonomide "Yunan" korkusu
    7. Fransa'yı topa tuttu
    8. Katılım Bankaları yüzde 20'yi hedefliyor
    9. Bol keseden laf var
    10. Avrupa'da resesyon Rusya'da siyasi krize dönüşür
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek