İstanbul Atatürk Havalimanı‘ndan kalkan THY uçağı, Şiraz Uluslararası Havaalanında su köprüsüyle, yolcular ise çiçeklerle karşılandı.
Türkiye‘nin Tahran Büyükelçisi Ümit Yardım, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü, THY Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Birdal ile Turan Erol havaalanı içindeki şirket ofisinin açılışını yaptı.
Birdal, açılışta, THY‘nin destinasyonlarının hızla arttığına işaret ederek, bu hattın İstanbul ile Şiraz arasında köprü olacağını söyledi. Birdal, Tahran, Tebriz, Meşhed‘den sonra 4. bölge olan Şiraz‘ın İran‘da önemli bir kent olduğunu vurgulayarak, ‘‘Şiraz uçuşları İran ile sosyal ve ekonomik ilişkilere katkı sağlayacak‘‘ dedi.
İstanbul-Şiraz uçuşlarının pazartesi, salı, perşembe, cumartesi olmak üzere haftada 4 gün yapılacağı, bu hat ile THY‘nin tüm dünyada 174 destinasyona ulaştığı bildirildi.




