Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından İstanbul üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü‘ne atanan İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yunus Söylet, 19 Ocakta göreve başlayacak.
İÜ‘den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül‘ün, Anayasa‘nın 130‘uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu‘nun 13‘üncü maddeleri uyarınca Yükseköğretim Kurulu‘nun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Yunus Söylet‘i İÜ‘nün yeni rektörü olarak atadığı hatırlatıldı.
Açıklamada, Prof. Dr. Söylet‘in, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü görevine 19 Ocakta başlayacağı bildirildi.
Açıklamada, Prof. Dr. Söylet‘in öz geçmişine de yer verildi. İstanbul‘da 1956 yılında doğan Prof. Dr. Söylet, 1974 yılında İstanbul Erkek Lisesi‘ni, 1980‘de İstanbul Tıp Fakültesi‘ni bitirdi. 1980 yılından bu yana İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı, Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı ve Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı‘nda çalışan Prof. Dr. Söylet, 1990 yılında doçent, 1996 yılında da profesör oldu.
Bir kısmı davetli öğretim üyesi statüsünde olmak üzere çeşitli sürelerle Almanya, İngiltere ve İsveç‘te çalışan Prof. Dr. Söylet, ameliyatlar yapmak için Almanya ve İsviçre‘de çeşitli merkezlere davet edildi.
Bugüne kadar 160 kadar ulusal yayın, ulusal bildiri ve poster çalışması, 117 atıf yapılan 90 kadar uluslararası yayını, uluslararası bildirisi ve posteri olan Prof. Dr. Söylet‘in 3‘ü yabancı dilde, 21‘i Türkçe olmak üzere toplam 24 adet kitap bölümü yazarlığı bulunuyor.
2007 yılında YÖK üyesi olan Prof. Dr. Söylet, bu görevinden 24 Kasım 2008 tarihinde istifa ederek İstanbul Üniversitesi Rektör aday adayı oldu.
Evli ve 2 çocuk babası olan Prof. Dr. Yunus Söylet, İngilizce ve Almanca biliyor.



