25 Mart Çarşamba günü Kahramanmaraş‘ın Göksun ilçesine bağlı Keş Dağı mevkiinde düşen MedAir‘e ait helikopterde yaşananlar 16 gün sonra İHA muhabiri İsmail Güneş‘in görüntüleriyle günyüzüne çıktı.
BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu‘nun da bulunduğu ve 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili helikopter içinden çekilen görüntüler Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı tarafından incelendi. İsmail Güneş‘in ailesine teslim edilen kasetteki görüntüler, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin Sivas‘tan yola çıkmasıyla başlıyor. Havada gazeteleri inceleyen Muhsin Yazıcıoğlu, cep telefonuyla Sivas Gemerek‘e telekonferans yöntemiyle bağlanıyor ve belediye başkan adayı için toplanan kalabalıktan oy istiyor. Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin emniyet kemerlerini bağladıkları görülürken, helikopterde cep telefonlarının açık olup olmadığı tartışmaları da bu şekilde son bulmuş oldu. Sivas BBP İl Başkanı Erhan Üstündağ‘ın Muhsin Yazıcıoğlu‘nun hemen yanına oturduğu görülen 13 dakikalık kayıtta, pilot Kaya İstektepe‘nin yanındaki ikinci pilot koltuğuna bir BBP‘linin oturduğu da dikkat çekiyor. Kamera kaydında bölgedeki olumsuz hava koşulları da net bir şekilde yeralıyor.
Hafıza kartı savcılıkta
Mitingden sonra vatandaşların ‘Hayırlı yolculuklar ‘dilekleri arasında helikoptere binen Yazıcıoğlu‘nu pilot Kaya İstektepe karşılıyor. Kamerada kayıt da buradan itibaren sona eriyor. Kamerası kaza sonrasında büyük hasar gören İsmail Güneş‘in boynundaki fotoğraf makinesinin hafıza kartına ise savcılık el koydu.
Dualarla uğurlandı!
Çağlayancerit‘ten dualarla uğurlanan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, İHA Muhabiri İsmail Güneş, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, Sivas BBP İl Başkan Yardımcısı Yusuf Yancı, Belediye meclis üyesi adayı Murat Çetinkaya ve pilot Kaya İstektepe, yaklaşık 10 dakika sonra Keş Dağı mevkiinde bilinmeyen bir nedenden dolayı düşen helikopterde hayatlarını kaybettiler ve Türkiye‘yi yasa boğdular.




