Aktif Hayat Yayınları tarafından basılan kitapta; ekonomik krizin faturasını ödeyen işsizler ordusuna yeni imkanları nasıl araştıracağı, alternatif çözümleri nasıl bulacağını anlatılıyor.

Kapitalist sistemin ortaya çıkardığı ekonomik kriz, bütün dünyayı kasıp kavuruyor. Dev şirketler batıyor, yüz binlerce işçi işinden oluyor, iflaslar, zararlar, intiharlar birbirini izliyor. Ve önemlisi işçisinden patronuna herkes, aynı korkuyu paylaşıyor: Gelecekten hiç mi umut yok? Teslim bayrağını çekip pes mi edeceğiz yoksa krizden yeni fırsatlar çıkarmak mümkün mü?

Akupuntur ve Fizik Tedavi Uzmanı Kasım Sezen, her şeye rağmen insan hayatında mutlaka yeni bir fırsat olduğunu yeni kitabı ‘Sıfırdan Başarmak‘ta ortaya koyuyor. Aktif Hayat Yayınları tarafından kişisel gelişim serisinde içinde basılan kitapta; ekonomik krizin faturasını ödeyen işsizler ordusuna yeni olanakları nasıl araştıracağı, alternatif çözümleri nasıl bulacağını anlatılıyor.

"Bu bir hayal değil, bir gerçek" diye söze başlayan Sezen, "Bugün dünya çapında binlerce kitap ve makalede başarı hikayeleri okuyoruz. Her gün insanlar birbirlerine kendilerinin ve birilerinin başarı öykülerini anlatıyor. Bunlardan büyük kısmı da hiç bir şeyi yokken çok şeylere hükmeder duruma gelenlerin hikayesidir" diyor kitabında.

Sezen kitabında, standartların dışında, şirketlere, patronlara, kamuda çalışıp yükselmek isteyenlerin yanı sıra hiçbir tecrübesi olmayan, parası, sermayesi olmayan, eğitimi eksik, belki arkasında aile desteği de olmayan gençlere biraz kafa yorduklarında, düşünüp plan yaptıklarında nasıl para kazanabileceklerini, nasıl iş kurabileceklerini gösteriyor.

Ümitsizliğe kapılmadan yeni fırsatlara açılmanın önemine dikkat çekilen kitapta, "Bugün Türkiye‘de ve dünya çapında, ticari ve teknolojik ürün piyasası, emtia piyasası, finans sektörü ve kayıt dışı ekonomi o kadar büyümüştür ki, bu da bunlar ve benzeri sektörlerde herkese açıp kapıların olduğunu gösterir. Yeter ki, fırsatları keşfedin. Bütün gücünüzle ve cesaretle dalın. Bakın neler oluyor" denilerek, umuda yelken açılıyor.

Peki, yeni fırsatlar nasıl yakalanacak? Hangi ilke ve ahlaki değerler dikkat edilmeli? Sezen kitabında, bunu da net şekilde ortaya koyuyor ve şöyle diyor: "Bütün bunları yaparken de ahlaklı, dürüst ve inançlı olun. Belki birkaç girişiminiz sonuçsuz kalabilir, hüsrana uğrayabilirsiniz. Yılmayın. Allah‘a sığının, dua edin. Düşünün, nerelerde hata yaptığınızı bilin, planlayın. Bir daha düşünün, gücünüzü toplayın, tam güçle yeniden saldırın. İnanın ki, başaracaksınız".

Muhabir: Haber Merkezi