Edirne İl Müftülüğü Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle Mimar Sinan'ın dünyaca eseri Selimiye Camisi'ni Müslümanların ibadetine hazırlıyor. Müftülük, camide bir yandan temizlik çalışmalarını sürdürürken bir yandan da özel vaaz programları planlıyor. Edirne İl Müftü Vekili Yusuf Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayına en iyi şekilde hazırlandıklarını belirterek Selimiye Camisi'nin ziyaretçi akınına uğradığını belirtti.
Ramazan nedeniyle Selimiye Camisi ve diğer camilerde temizlik çalışması yaptıklarını ifade eden Tuna, şunları söyledi: ''Ramazan ayı öncesi başta Selimiye Camisi olmak üzere bütün camilerimizde temizlik çalışması yapıyoruz. Bildiğiniz gibi Ramazan ayında Selimiye Camisi'ne büyük bir ilgi oluyor. Ramazan boyunca camimiz ziyaretçi akınına uğruyor. Bizler de Selimiye Camisi'ni en iyi şekilde Ramazan ayına hazırlıyoruz. Camideki halılar yıkandı. Yanmayan ampullerin yerine yenileri takıldı. Şamdanlar ve lambaların da temizliğinin devam ediyor. Ayrıca Ramazan dolayısıyla özel vaaz programları hazırlıyoruz. Bu programlar merkezi sistemle bütün camilerimizde dinlenebilecek. Bu sene ayrıca isteyen imam kendi camisinde de vaaz verebilecek.''
Selimiye Camisi'nin yılın her mevsimi ziyaretçilerin yoğun ilgisini çektiğini anlatan Tuna, bu ziyaretçi sayısının özellikle Ramazan ayında iki katına ulaştığını söyledi. Geçen yıl Ramazan ayında Selimiye Camisi'ni yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Tuna, ''Ziyaretçi sayısı Ramazan ayında en üst seviyelere çıkıyor. Ramazan ayında günde ortalama 10 bin kişinin ziyaret ettiği Selimiye Camisi'ni Kadir Gecesi'nde yaklaşık 15 bin kişi ziyaret ediyor'' dedi.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



