Saadet Partisi Bursa il teşkilatı hazırlık ve istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Saadet Partisi Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, İl Başkanı S.Sait Terzioğlu, 17 ilçenin ilçe başkanlık divanı üyeleri, hanım komisyonları başkanları, gençlik kolları başkanları, Belediye meclis üyeleri ve İl genel meclis üyeleri katıldı.
İlyas Tongüç yapmış olduğu konuşmasında, "18 Mart Çanakkale zaferinin 97. yıl dönümü münasebeti ile bütün şehitlerimize rahmet dileyerek, Bursa‘nın kurtuluş mücadelesinde en çok şehit veren iller arasında olduğunu hatırlatarak; onların ruhunun incinmemesi, bıraktıkları mirasın ilelebet yaşaması için kendi değerlerimize daha sıkı bağlanmalı, o ruhun temsilcisi olan Milli Görüş‘e her zamankinden daha fazla sarılmalıyız" dedi.
Tongüç konuşmasının devamında; "Afganistan da NATO bünyesinde görev yapan askerlerimizi taşıyan helikopter kazasında 12 şehit verdik. Kazada hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına ve milletimize Cenab-ı Hak‘tan sabrı cemil diliyorum" dedi.
Tongüç; "Bu yaşanan olaylarda göstermiştir ki; NATO bünyesindeki durumumuzun gözden geçirilmesi gerekmektedir. CIA Başkanı David Petraeus Türkiye‘yi ziyaretinde ‘Afganistan‘a giden Türkiye askerlerinin gönderilmesini ABD istemişti‘ iddiaları gündemde olduğu bir zamanda, böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değildir" açıklamalarında bulundu.





