Başbakan Erdoğan, yarın gerçekleşecek olan MGK toplantısı öncesinde MGK üyesi bakanlarla Başbakanlık Resmi Konutu‘nda bir araya geldi.
Toplantıda demokratik açılım konusundaki son gelişmeler, İçişleri Bakanı Beşir Atalay‘ın Irak‘ta terörle mücadeleye yönelik katıldığı üçlü mekanizma toplantısından çıkan sonuçlar ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç‘a yönelik suikast hazırlığı iddiaları ile sonrasında gerçekleşen gözaltıların ele alındığı bildirildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) hazırlık toplantısına Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da katıldı. Başbakan Erdoğan, yarın gerçekleşecek olan MGK toplantısı öncesinde MGK üyesi bakanlarla Başbakanlık Resmi Konutu‘nda bir araya geldi. Toplantıya bakanların yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Türkiye‘nin Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala da katıldı. Toplantıda demokratik açılım konusundaki son gelişmeler, İçişleri Bakanı Beşir Atalay‘ın Irak‘ta terörle mücadeleye yönelik katıldığı üçlü mekanizma toplantısından çıkan sonuçlar ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç‘a yönelik suikast hazırlığı iddiaları ile sonrasında gerçekleşen gözaltıların ele alındığı bildirildi.





