Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yarın yılın son faiz toplantısını yapacak. Para Politikası Kurulu toplantısına, Kurul Başkanı ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Başkan Yardımcıları Erdem Başçı, Burhan Göklemez, Mehmet Yörükoğlu, İbrahim Turhan ile kurul üyesi Turalay Kenç ve Abdullah Yavaş'ın katılması bekleniyor.
CNBC-e'nin anketine katılan 19 ekonomistin 13'ü ve 8 Hazine uzmanının 5'i, Merkez Bankası'ndan faiz indirimi beklemiyor. 6 ekonomist ve 3 Hazineci ise, bu ay 25 baz puanlık faiz indirimi geleceği görüşünde. 2010 yılı içinse, 15 ekonomistin 13'ü ve 6 Hazine uzmanının tamamı faiz artışı bekliyor. 2010 faiz artışları için tahminler, 75 baz puanla 250 baz puan aralığında oluştu.
Bu yıl 8.5 puanlık indirime gitti
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 2009 yılında bugüne kadar 11 toplantı gerçekleştirdi. Kurul, 2009 yılı içerisinde yaptığı toplantılarda, gecelik borçlanma ve borç verme faiz oranlarını 8.50 puan düşürmüştü.Merkez Bankası'nın Kasım 2008'den bu yana yaptığı indirimlerse 10.25 puanı buldu.
Faiz yüzde 6.5 ile tarihi düzeyde
Kurul, 19 Kasım tarihinde yaptığı son toplantısında, borçlanma faiz oranını yüzde 6.75'ten yüzde 6.50'ye, borç verme faiz oranını ise yüzde 9.25'ten yüzde 9'a çekmişti.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



