Portekiz hükümeti, ekonomik krizden dolayı, maliyeti yüksek olan Lizbon-Madrid hızlı tren hattı projesini tamamen iptal etti. Lizbon ve Madrid arasını 3 saatten aza indirecek hızlı tren projesinin bir ayağı olan Portekiz‘deki Poceiraio ve Caia yerleşim yerlerinin birbirine bağlanması altyapısının Sayıştay kararıyla durdurulmasından sonra yazılı açıklama yapan Ekonomi Bakanlığı, projenin tamamen iptal edildiğini duyurdu.
Portekiz‘de 2011 Haziran ayında Başbakan Pedro Passos Coelho liderliğindeki sağcı hükümetin iktidara gelmesiyle ekonomik kriz gerekçe gösterilerek, 1 milyar 400 milyon avroluk bütçesi olan Lizbon-Madrid hızlı tren hattı projesi zaten durdurulmuştu.
Portekiz hükümeti, "Bundan sonrasında mevcut hukuki ve ekonomik durumu analiz edeceğini, ayrıca kamu çıkarlarını gözeterek, Portekiz ihracatında rekabeti daha ileriye götürecek koşulları güçlendirme hedefinde olduğunu" açıkladı.





