milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

27 MAY 2012 PAZ
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • PROF. DR. SARAÇ: "ÜNİVERSİTELER, BULUNMAMALARI GEREKEN BİR YARIŞTA"

Saadet Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş iktidara seslendi
Lafı bırak icraata bak

19 HAZİRAN 2010
CMT 00:25

[-] Normal [+]
  • Gündem
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Saadet Partisi Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş; One Minute çıkışı ve Mavi Marmara katliamından sonra yaşanan süreçte Hükümetin söylemleriyle eylemleri arasında büyük çelişkiler ortaya çıktığını söyledi. Kurtulmuş; Mavi Marmara katliamından sonra Başbakan Erdoğan'ın söylem itibariyle sert mesajlar verdiğini ancak eylem konusunda Hükümet olarak yapılması gerekenleri yapmadığını vurguladı.

  • Lafı bırak icraata bak -

Hükümet sadece konuşuyor

Mavi Marmara Katliamı ve Türkiye İsrail ilişkileri konusunda önemli değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş; güçlü bir savunma sanayi olmadan söylenen sözün etkili olamayacağına dikkat çekti. Kurtulmuş; "Uçaklarınızı kendiniz yapamıyorsanız, yazılım sistemlerini kendiniz oluşturamıyorsanız, uçaklarınızın modernizasyonunu Amerika'daki şirketlere, tanklarınızın modernizasyonunu İsrail şirketlerine yaptırıyorsanız Mavi Marmara katliamından sonra 'İsrail özür dilesin' sözü kuru sıkı bir laftan öteye geçemez"  diye konuştu.

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!

"One minute çıkışından sonra sonra Türkiye'nin İsrail'den ithalatı artmış, ihracatı azalmış.  Yani İsrail bizden mal almamış ama biz arttırarak almaya devam etmişiz" diyen Kurtulmuş, "Sonra Türkiye kendi eliyle 27-28 Mayıs 2010'da İsrail'i OECD üyesi yapan kararın altına imza attı. Bu İsrail'in 1967'den bu yana uluslar arası alanda İsrail'in kazandığı en büyük diplomatik başarıdır ve bunu Türkiye hediye etmiştir. Lafta esip gürleyeceksiniz ama OECD'de İsrail'e evet diyeceksiniz. ATOM Enerjisi Kurumu'nda İsrail'in nükleer kapasitesi ile ilgili oylamada çekimser oy kullanacaksınız. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bütün bu örnekler gösteriyor ki İsrail politikalarından one minute'un hiçbir karşılığı yoktur." diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş; One Minute çıkışı ve Mavi Marmara katliamından sonra yaşanan süreçte Hükümetin söylemleriyle eylemleri arasında büyük çelişkiler ortaya çıktığını söyledi. Kurtulmuş; Mavi Marmara katliamından sonra Başbakan Erdoğan'ın söylem itibariyle sert mesajlar verdiğini ancak eylem konusunda Hükümet olarak yapılması gerekenleri yapmadığını vurguladı. Bazı gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Numan Kurtulmuş gündemdeki gelişmelerle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Fox TV'den Sedat Bozkurt, STV'den Abdullah Abdulkadiroğlu; Beyaz TV'den Latif Şimşek, Kon TV'den Sinan Burhan, Yeni Şafak Gazetesi'nden  Abdülkadir Selvi, Star Gazetesi'nden Şamil Tayyar, Vakit Gazetesi'nden Serdar Arseven, Bugün Gazetesi'nden Adem Yavuz ile bir araya gelen Numan Kurtulmuş'a; Genel Başkan Yardımcıları Teoman Rıza Güneri; Şeref Malkoç, Hüsamettin Korkutata ve Genel İdare Kurulu Üyesi Salih Kaçır eşlik etti.

Kuvvetli söz için güçlü bir savunma sanaii şart

Gazetecilerin soruları üzerine Mavi Marmara Katliamı ve Türkiye İsrail ilişkileri konusunda önemli değerlendirmelerde bulunan Numan Kurtulmuş; güçlü bir savunma sanayii olmadan söylenen sözün etkili olamayacağına dikkat çekti. Kurtulmuş; "Uçaklarınızı kendiniz yapamıyorsanız, yazılım sistemlerini kendiniz oluşturamıyorsanız, uçaklarınızın modernizasyonunu Amerika'daki şirketlere, tanklarınızın modernizasyonunu İsrail şirketlerine yaptırıyorsanız Mavi Marmara katliamından sonra 'İsrail özür dilesin' sözü kuru sıkı bir laftan öteye geçemez" diye konuştu.

Bu süreçte Başbakan Erdoğan'ın sert ve kuvvetli mesajlar verdiğini ancak Hükümet olarak yeterli tepkiyi ortaya koyamadığını söyleyen Numan Kurtulmuş; "Halen yardım gemileri İsrail limanında. İsrail çoktan oradaki suç delillerini ortadan kaldırdı. Bu gemilerin en başında Türkiye'ye iadesinin sağlanması veya en azından üçüncü bir ülke limanına çekilmesi şarttı. Ama halen gemilerimiz orada duruyor. Bu konuda çok geç kalınmıştır" dedi.

Bu ne çelişki

AK Parti Hükümeti'nin söylemleriyle eylemleri arasında ciddi çelişkiler bulunduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bu konuda İsrail'in OECD üyeliği başta olmak üzere çarpıcı örnekler verdi. Numan Kurtulmuş; "İstediğiniz kadar bağırıp çağırın, sonuç ne? Dış politikada önemli olan sonuç almaktır. Bir örnek vereyim; One minute çıkışından sonra sonra Türkiye'nin İsrail'den ithalatı artmış, ihracatı azalmış. Yani one minutten sonra İsrail bizden mal almamış. Ama biz arttırarak almaya devam etmişiz. Sonra en çarpıcı örneklerden biri de İsrail'in OECD üyeliğidir. 9 ay söyledik, yapmayın-etmeyin, İsrail'in OECD üyeliğini kesinlikle veto edin dedik. Dinlemediler. Türkiye'nin İsrail'e karşı veto hakkını elinde bulundurduğu en önemli kozlarından biri OECD üyeliği idi, ancak Türkiye kendi eliyle 27-28 Mayıs 2010'da İsrail'i OECD üyesi yapan kararın altına imza attı. Bu İsrail'in 1967'den bu yana uluslar arası alanda İsrail'in kazandığı en büyük diplomatik başarıdır ve bunu Türkiye hediye etmiştir. Lafta esip gürleyeceksiniz ama OECD'de İsrail'e evet diyeceksiniz. ATOM Enerjisi Kurumu'nda İsrail'in nükleer kapasitesi ile ilgili oylamada çekimser oy kullanacaksınız. Hani nerde kaldı 'one minute'?' Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bütün bu örnekler gösteriyor ki İsrail politikalarından One minute'un hiçbir karşılığı yoktur." diye konuştu.

Tepkide çok geç kalındı

İsrail'deki büyükelçiliğinin maslahatgüzar seviyesine düşürüleceği konusundaki haberleri olumlu bulduklarını kaydeden Kurtulmuş ancak bunun yetersiz olduğunu belirterek; "Türkiye'deki büyükelçi derhal istenmeyen adam ilan edilerek geri gönderilmelidir. Üyelerinin istifası yetmez TBMM'deki İsrail Dostluk grubu lağvedilmelidir. Ticari ve askeri alandaki bütün ilişkiler askıya alınmalıdır.

Halen İsrail'de tutulan gemilerimizin iadesi sağlanmalı en azından üçüncü bir ülke limanına çekilmelidir.

İsrail'li yetkililerin uluslar arası savaş suçları mahkemesinde yargılanması için devlet eliyle girişimde bulunulmalıdır. Bütün bunlar konusunda çok geç kalınmıştır" diye konuştu.

Lafa değil icraata bakarız

Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Biz halkın avukatıyız" sözünü olumlu bulduklarını dile getirerek "Ama bu lafla olmaz.

Sayın Kılıçdaroğlu, halkın avukatı olduğunu iddia ediyorsa önünde önemli bir fırsat vardır. Bu Kılıçdaroğlu başkanlığı'ndaki CHP'nin  yeni dönemdeki siyaset tarzınızın test edilmesi imkanını da verecektir.

Eğer gerçekten halkın avukatıysa Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları başvuruyu geri çektiklerini açıklamalıdır" dedi.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Gündem bölümü’nde 19.06.2010 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: numan kurtulmuş, saadet partisi, kktc, kıbrıs, brt, siyaset, firavun, chp, avustralya,
benimde söyleceklerim var

yorumcular

toplam 1 yorum|yorum rssrss

  • muhteşem....

    muhteşemsin Kurtulmuş Başkanım söylediklerin yüzde yüz doğru ah bide dinleyen olsa bunları uygulayan olsa herşey daha muhteşem olacak ama...başbakan koltuğuna o icraatları uygulayabilecek senin gibi cesur bir başbakana ihtiyaç var...İnşallah o günleride görecez,saygılarımla...

    muhammed özcan | KatılıyorumKatılmıyorum (5.0/10 puan) | 22 Haziran 2010 15:50

Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Gündem

    1. Fetih namazı
    2. Fethimiz mübarek olsun!
    3. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    4. Milli Görüş barışın dilidir
    5. İstanbul, İslam dünyasının liderlerine ev sahipliği yapacak
    6. PKK yeniden çocuklara yöneldi
    7. Silvan'da teröristler mayın patlattı
    8. Göz nuru dantelleri "büyüteçle'' örüyor
    9. Karpuz, aç karnına ve çekirdekleriyle yenilmeli
    10. Cerrahi elçi
  • Diğer

    1. Prof. Dr. Saraç: "Üniversiteler, bulunmamaları gereken bir yarışta"
    2. "Türkiye'de doğum yapan iki kadından biri sezaryen yaptırıyor"
    3. Niyâzî-i Mısrî'nin Limni'deki mezarını ve tekkesini kurtarma umudu
    4. Sudan, Güney Sudan'ı BM Güvenlik Konseyi'ne şikayet etti
    5. Şam yönetimi, katliamla ilgili her türlü sorumluluğu reddetti
    6. Burhan Apaydın: "27 Mayıs, bir eşkıya hareketidir"
    7. Görsel kirlilik, resimlerle kapatılacak
    8. İran'da 9. Dönem Meclis'i göreve başladı
    9. Terör örgütü, kaçırdığı 10 köylü serbest bıraktı
    10. Börek festivaline büyük ilgi
  • Çok Okunanlar

    1. Iskarta tanka 500 milyon avro
    2. Yelkenler indirildi
    3. Bu olacak Ayasofya!
    4. Bu kadarını Deli Dumrul bile yapmadı
    5. Fetih namazı
    6. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    7. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    8. İktidarda figüran çatlağı
    9. Şok Detay
    10. Regaip Geceniz mübarek olsun
  • Çok Yorumlanan

    1. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    2. Böbrek taşına karşı ,kuşkonmaz
    3. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    4. Üstad Necip Fazıl anılıyor
    5. Zamma toplu savunma!
    6. Vefatının 30. yılında Hamid Aytaç
    7. Fırçasıyla gönül köprüleri inşa ediyor
    8. Cepheden Haber Var oyunu izleyenleri duygulandırdı
    9. Mourinho, İstanbul'a geliyor
    10. Fenerbahçe'den 5 ayda 27 şampiyonluk
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek