Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin‘in evinden çıkan krokiler doğrultusunda Gölbaşı‘ndaki arazide yapılan aramalarda çok sayıda bomba ve silah bulunması, İbrahim Şahin‘i yeniden kamuoyunun gündeminde getirdi. Peki, kim bu İbrahim Şahin.1956 Tokat doğumlu olan İbrahim Şahin, 1976 senesinde Polis Akademisi‘nden mezun oldu. 1980‘de atandığı Nevşehir‘den 1982‘de Bitlis‘e kaydırılan Şahin, Genelkurmay Başkanlığı‘na bağlı olarak aynı sene kurulan Özel Harekat Dairesi‘ne alındı. Şahin, 1984‘te Almanya‘da "GSG-9 Komando Kursu"na katıldı. 1987‘de bu defa ABD‘de "Anti-Terör Kursu"na katıldı.
Şahin, 1988‘de Siirt Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü‘ne atandı. İki sene sonra Şahin, İstanbul‘da Özel Harekat Şube Müdürü oldu. Mehmet Ağar‘ın Emniyet Genel Müdürlüğü döneminde vekaleten Özel Harekat Daire Başkanlığı‘na atanan Şahin, devletin giderek kızışan kirli savaşında görev yapacak kadroları yetiştirmek üzere Balıkesir‘de Özel Tim Eğitim Okulu‘nu kurdu.
Ömer Lütfü Topal ve Tarık Ümit‘in öldürülmesi olaylarında da rol oynayan Şahin, bu süreçte özel harekatçı polisleri koruduğu için soruşturma da geçirdi. Şahin, Susurluk davasının da önemli sanıklarından biriydi. O dönemde mecliste oluşturulan Susurluk İnceleme Komisyonu‘na Abdullah Çatlı‘yı bir defa gördüğünü söyleyen Şahin‘in daha sonra basında Çatlı‘yla göbek atarken fotoğrafları yayınlandı. Susurluk davasında eski MİT görevlisi Korkut Eken‘le birlikte en yüksek cezayı (6 yıl) aldı. 11 Mart 1997‘de girdiği hapisten tesadüfi bir şekilde 12 Eylül‘de çıktı. 27 Mart 2000‘de cipiyle Bursa yakınlarında kaza geçiren Şahin‘in ağır yaralandığı, beyninde ciddi hasar olduğu söylendi. Şahin‘in Ergenekon tutuklusu Muzaffer Tekin‘le de sıkı ilişki içinde olduğu, cep telefonu konuşmalarının medyaya sızmasıyla ortaya çıkmıştı.





