Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, karma eğitimin mutlaka zorunlu olmaktan çıkarılması gerektiğini belirterek, "Yüz yılın pedagojik yanlışı olarak değerlendirilen karma eğitim yanlışından en kısa zamanda dönülmeli. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda toplumun taleplerine cevap verecek adımlar atmalı." dedi.
Yüzyılın pedagojik yanlışı olarak değerlendirilen karma eğitim sistemine eleştiriler sürüyor. Karma eğitim nedeniyle özellikle batı da eğitimde birçok sorun baş gösteriyor. Öğrencileri meşgul eden eğlence, kavga, suç işleme, vakti boşa harcama, taciz ve gebelik gibi olumsuzlukların ayrı eğitim veren okullarda en aza indiği gözleniyor. Almanya, İngiltere ve ABD‘de yapılan araştırma sonuçlarına göre, kız ve erkek okullarının başarı oranı, karma eğitim yapan okullara göre daha yüksek. Senelerdir karma eğitimi sürdüren Türkiye‘de de tartışılıyor. Karma eğitimin verdiği tahribat Türkiye‘de de kendisini hissettirmeye başladı. Bu yüzden birçok eğitimci, pedagog ve uzman karma eğitime karşı çıkıyor. Konu siyasilerin de gündeminde.
İsteyen veli çocuğuna ayrı eğitim aldırabilmelidir.
Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, karma eğitimin mutlaka zorunlu olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi. Yapılan birçok araştırmanın eğitimde karma eğitimin zararlı olduğunu ortaya koyduğunu dile getiren Tongüç, "Yüz yılın pedagojik yanlışı olarak değerlendirilen karma eğitim yanlışından en kısa zamanda dönülmeli.
Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda toplumun taleplerine cevap verecek adımlar atmalı." diye konuştu. 1973‘te yürürlüğe konulan 1739 sayılı Milli Eğitim Temel kanununun 15. maddesine göre "Eğitimin türüne, imkân ve zorunluluklara göre bazı okullar yalnızca kız veya yalnızca erkek öğrencilere ayrılabilir." şeklinde olduğunu ancak yönetmeliklerle bunun engellendiğini kaydeden Tongüç, "Karma eğitim uygulaması yönetmeliklerle sürdürülmektedir. Bu kabul edilemez. En son yönetmelik 28 Şubat sürecinde 1999 da çıkarılmıştır. Özel okulları da kapsayan, bu uygulama AKP hükümeti tarafından derhal yönetmelikler iptal edilerek sona erdirilmelidir." şeklinde konuştu.





