Bağcılar'da zaman ayarlı bomba ile taksiye binen yasa dışı örgüt üyesi iki kişinin kanlı planı polisin dikkati sayesinde bozuldu.
Bağcılar Yüzyıl Mahallesi'nde köprü üzerinde ticari taksiyi durduran yunus polisleri araç içinde kimlik tespiti yaptıkları sırada iki yolcunun sahte kimlikli ve yasa dışı örgüt üyesi olmaktan arandığı anlaşıldı. Bunu üzerine şahısları gözaltına alan polis ekipleri taksiciyi sorguladıktan sonra serbest bıraktı. Bahçelievler'deki bir alışveriş merkezi önüne gelen 34 THM 41 plakalı ticari taksinin sürücüsü Abdullah Sönmez taksinin içinde lap top çantasının bırakıldığını fark etti. Çantayı incelemeye başlayan Sönmez, içinde sefer tası olduğunu anlayınca bomba olabileceği şüphesiyle durumu polise bildirdi. Olay yerine asayiş polisleri geldi. Hemen çevre güvenliğini alan polisler bomba imha uzmanını çağırdı. Bu sırada çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Alışveriş merkezi ve olay yerinde bulunan market tahliye edildi. Çocuk oyuncakları satan bir işyerinin olay yerine çok yakın olması sebebiyle güvenlik tedbirleri daha da artırıldı. Polis olay yerine yakın caddeyi trafiğe kapattı.
Bomba fünye yardımı ile etkisiz hale getirildi
Zaman ayarlı ve el yapımı olduğu öğrenilen parça tesirli bomba imha uzmanı tarafından fünye yardımı ile etkisiz hale getirildi. Daha sonra olay yerinde titiz bir çalışma yapıldı. Parmak izleri ve bütün deliller incelendikten sonra delil torbasına konularak kriminal inceleme için laboratuara götürüldü. Polis fünye ile bombayı etkisiz hale getirdikten sonra yaklaşık iki saati aşkın bir süre olay yerinde inceleme yaptı.
Bombanın yanında silah da bulunduğu öne sürüldü. Bombayı taşıyan taksici ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Taksicinin meslektaşları da taksi telsizinden olayı duyar duymaz arkadaşlarının yanına geldi. Bombanın olduğunu fark edince arkadaşının polise haber verdiğini anlatan bir taksi sürücüsü, "Yunus polisleri taksiyi durdurup kimlik tespiti yapmışlar. Araçta bulunan şahısların aranmaları varmış. Polis arkadaşlar da arabayı kontrol etmemişler. Şoför arkadaşımızda arabada çanta unutulmuş diyor.
Bu şahısların çantası diyor. Sonra polisler geliyor bakıyorlar çantada bomba var. Yanında silah da varmış. Patlayıcı madde falan varmış. Faciayı önlemiş olduk yani." ifadelerini kullandı.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



