milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

27 MAY 2012 PAZ
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • İSTANBUL'DA NATO BORU HATTINDAN HIRSIZLIK
  • AFRİKA'DA AKIL HASTALARININ ÇARESİZLİĞİ
  • FİRMALARIN 'HELAL GIDA SERTİFİKASI'NA TELEBİ ARTIYOR
  • 1. SINIFTA ÇOCUKLARIN 2 AYDA OKUMA YAZMAYA GEÇMESİ MAHARET DEĞİL
  • CEP TELEFONU İLE BEYİN TÜMÖRÜ ARASINDAKİ İLİŞKİ
  • STK'LAR: DİYARBAKIR'IN TANITIMI KARPUZLA DEĞİL SAHABELERLE YAPILMALI

Gişelere Hızlı Geçiş Sistemi geliyor

10 AĞUSTOS 2011
ÇAR 13:26

[-] Normal [+]
  • Gündem
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Trafikte duraklamanın önlenmesi için Kartlı Geçiş Sistemi'ne (KGS) alternatif olarak kurulan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Ekimde hizmete girecek.

  • Gişelere Hızlı Geçiş Sistemi geliyor -

PTT Genel Müdürü Osman Tural, yaptığı açıklamada, KGS nedeniyle trafikte yoğunluklar yaşandığını, bu durumun da Ulaştırma Bakanlığını yeni bir sistem arayışına yönlendirdiğini ifade etti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bu yoğunluğu ortadan kaldıracak yeni bir sistem kurulması yönündeki talimatı üzerine harekete geçtiklerini anlatan Tural, KGS gişelerinin de Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) gişeleri gibi hızlı geçişe imkan verecek şekilde düzenlenmesi için HGS'yi hazırladıklarını söyledi.

Pekçok ülkede kullanılan bu sistemin, otoyollarda ve köprülerde seyir halindeki taşıtların ödeme noktalarında duraklama yapmadan, geçiş ücretlerini pasif kart veya etiket üzerinden yapmalarına imkan tanıdığını kaydeden Tural, müşteri ve işletim açılarından OGS'ye göre daha ucuz olan bu sistemin kartlarının dağıtımını da PTT şubeleri, karayollarındaki gişeler, anlaşma sağlayacakları kuruluşlar aracılığıyla yapacaklarını belirtti.

Tural, ''Karayolları Genel Müdürlüğü ile işbirliğine gittik. 23 Mayısta ihale yaptık. İzmir-Çeşme-Aydın otoyolunda deneme çalışmalarını yaptık. İhaleyi alan şirket gerekli çalışmaları yapıyor. Öncelikle mevcut sistemde kullanılan ekipmanlardan neler kullanılabilir diye baktık. Ama tamamıyla yeni bir sistem kuruyoruz, çünkü KGS eskimiş halde. Karayollarındaki 600 civarındaki KGS gişelerinin tümü bir yılda HGS'ye dönüşecek. Mevcut OGS gişelerine de HGS etiketlerinin okunabileceği ekipmanları yerleştireceğiz'' diye konuştu.

ALTYAPIYA 10 MİLYON DOLAR YATIRIM

Osman Tural, HGS'nin, KGS'ye göre engelsiz geçiş imkanı sunacağını, geçiş anında otomatik ücret ödeme ve trafik akışında süreklilik sağlayacağını ifade ederek, sistem için etiket ve kart şeklinde iki tip mekanizmayı satışa sunacaklarını bildirdi.

Hızlı geçişe imkan veren OGS cihazlarının ortalama 50 liradan satıldığını anımsatan Tural, ''Ulaştırma Bakanımız HGS etiket ve kartlarını bunun onda biri fiyatına satmamız yönünde talimat verdi. Bu etiket ve kartları 5 liradan satışa sunacağız. Maliyet olarak da o civarda olacak. Müşterilerin beklentilerine yönelik tasarımların yer alacağı kart ve etiketlerin fiyatları biraz daha yüksek olacak'' diye konuştu.

HGS etiket ve kartlarının araçların camlarına takılacağını ve söküldükleri takdirde yeniden kullanılamayacaklarını anlatan Tural, bunların 3 yıl garantili olacaklarını kaydetti.

Bunların tüm PTT iş yerleri, anlaşmalı bankalar ve karayollarındaki gişelerde satışa sunulacağını belirten Tural, ''Bu kart ve etiketleri otoyollardaki Petrol Ofisi istasyonlarında ön ödemeli olarak satmayı ve dolum işlemlerini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Kısa sürede dağıtımlarını gerçekleştireceğiz. Ekimde İzmir'de ilk uygulamayı başlatmış olacağız'' dedi.

HGS altyapısı için 10 milyon dolar yatırım yaptıklarını, etiketlerin ayrıca bir maliyeti olacağını bildiren Tural, Türkiye genelinde 2 bin 80 kilometrelik otoyol ile İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde OGS ve KGS gişelerinin bulunduğunu anımsatarak, sistemin kurulmasıyla vatandaşların konforuna yönelik çok ucuz bir yatırımı gerçekleştirmiş olacaklarını söyledi.

Bu arada Türkiye'de yaklaşık 2 milyon 800 bin OGS, 8 milyon da KGS kullanıcısı bulunuyor.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Gündem bölümü’nde 10.08.2011 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: otoyol, gişe, kgs, ogs, hgs, ptt,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Gündem

    1. Fetih namazı
    2. Fethimiz mübarek olsun!
    3. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    4. Milli Görüş barışın dilidir
    5. İstanbul, İslam dünyasının liderlerine ev sahipliği yapacak
    6. PKK yeniden çocuklara yöneldi
    7. Silvan'da teröristler mayın patlattı
    8. Göz nuru dantelleri "büyüteçle'' örüyor
    9. Karpuz, aç karnına ve çekirdekleriyle yenilmeli
    10. Cerrahi elçi
  • Diğer

    1. "Hule katliamı" Arap Birliği acil toplanacak
    2. Afgan yetkililer: "NATO hava saldırısında 8 sivil öldü"
    3. Kronik ağrılara manuel terapi ile birkaç dakikada son
    4. DGS'ye başvurular yarın başlıyor
    5. İstanbul dünya kongre şehirleri sıralamasında ilk10'da yerini korudu
    6. 'Cep Jam' öğrencilerin derse ilgisini arttırıyor
    7. Ayasofya'yla Konuşmak..
    8. Çatışmada şehit olmuş
    9. Toplu sınav sistemi için hedefi 2015
    10. Yakalanmamak için uyuşturucu yüklü aracı ateşe verdiler
  • Çok Okunanlar

    1. Iskarta tanka 500 milyon avro
    2. Yelkenler indirildi
    3. Bu olacak Ayasofya!
    4. Bu kadarını Deli Dumrul bile yapmadı
    5. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    6. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    7. İktidarda figüran çatlağı
    8. Şok Detay
    9. Regaip Geceniz mübarek olsun
    10. Fetih namazı
  • Çok Yorumlanan

    1. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    2. Böbrek taşına karşı ,kuşkonmaz
    3. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    4. Üstad Necip Fazıl anılıyor
    5. Zamma toplu savunma!
    6. Vefatının 30. yılında Hamid Aytaç
    7. Fırçasıyla gönül köprüleri inşa ediyor
    8. Cepheden Haber Var oyunu izleyenleri duygulandırdı
    9. Mourinho, İstanbul'a geliyor
    10. Fenerbahçe'den 5 ayda 27 şampiyonluk
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek