Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşenur Tekdal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
Başörtüsü işkencesi son bulmalı
"İnsanımızı ve özellikle de kadınlarımızı yanlış bilgi ve yönlendirmelerden koruyacak ve onlara gerçek doğrular olan bilgileri kazandıracak yolları açarak, onların tam bir hürriyet ortamında inançlarını yaşamaları, ideallerini gerçekleştirebilmeleri için önlerindeki tüm engelleri kaldırmak artık mutlak ihtiyaç haline gelmiştir" değerlendirmesinde bulunan Tekdal, şunları kaydetti:
"Yıllardır haksız olarak öğrenimleri engellenen ve çalışma alanları çok daraltılmış olan kardeşlerimizin acılarını yüreğimizde hissediyor, her sahada ve her kademede yetki kullananları insaflı davranarak hakka riayete davet ediyoruz. İktidar ve muhalefetin, okumak ve çalışmak isteyen ancak konulan engellerle mağdur edilen kızlarımızı oyalamaya ve umutlarını istismara son vererek vebalden kurtulmalarını istiyoruz. Geleceğin annesi olacak mağdur kızlarımıza reva görülen işkenceye artık son verilmesi ve arkalarından yetişmekte olan kız evlatlarımızın da kaderi olmaktan çıkarılması sağlanmalıdır ki, yetişecek nesiller eliyle yükselmesi umulan bir ülke sahibi olmaya hak kazanılabilsin".
Çekilen acılar unutulmamalı
"Günümüzde maalesef bir çileye dönüşen işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluklarla, manevi ve ahlaki değerlerin yozlaştırılarak toplumu temelinden sarsan problemlerden kurtarıp huzur ve saadetin esaslarını hâkim kılmak gerekir" diyen Tekdal, "Bütün bunları yapabilmek için "Yaşanabilir Bir Türkiye"yi ve "Yeniden Büyük Türkiye"yi kurmak yanında, "Yeni Bir Dünya"yı da yeniden inşa etmeye ihtiyaç vardır. Afganistan ve Irak işgalleri ile Gazze'de yaşanan olaylar herkesi ciddi bir şekilde düşündürmelidir. Çekilen acılar kimsenin umurunda değil. Gazze'deki annenin acısını kim nasıl dindirecek? Asıl cevap bekleyen soru bu, fakat bu soru hangi devletlinin umurunda ki? Bu acı hakikatleri dikkate almadan, gerçekçi iç ve dış politikaların uygulanması için gerekli mücadeleyi vermeden, kadın-erkek tüm insanlığın günümüzdeki sorunlarını çözüme kavuşturarak yaşanan vahşeti durdurmak ve insanca yaşamı yakalamak mümkün olmayacaktır. Açıkça görülüyor ki insanca yaşamak isteyen herkese sorumluluk düşmektedir. O halde sorumluluk duygusunu taşıyan ve özellikle de hakça bir düzene ihtiyaç duyan herkes, ülkesinin ve dünyanın gidişatını izlemek, zorundadır. Olayları değerlendirmek, yaşanan sıkıntıların ve maruz kalınan vahşetin son bulması ile güven ve huzur ortamını oluşturmak için çareler aramak ve bu maksatla neler yapabileceğini ve nelerin yapılması gerektiğini düşünmek zorundadır" ifadelerini kullandı.
Yanlış politikalar uygulanıyor
Tekdal, "Ülkemizde uygulanan yanlış ekonomik, sosyal ve siyasal politikalar vatandaşları umutsuzluğa ve çaresizliğe düşürmektedir. Bu acı tablolar karşısında insan denen aziz varlığın huzur ve saadeti için tek çıkış yolu, Saadet Partisi'nin önerdiği Millî Görüş anlayışını büyük bir güçle destekleyerek yerel ve genel yönetimlere benimseterek uygulamaya koymaktır. Yeni bir dünyanın kurulması da, tarihi misyonu ve jeopolitik konumu itibariyle yine Türkiye'den beklenmektedir. Çünkü evrensel bir medeniyet projesi olan Millî Görüş'ün hâkim olduğu dönemlerde bireylerin de toplumların da huzura kavuştuğuna tarih şahitlik etmektedir. Bu yüzden Millî Görüş hareketini yeniden muktedir bir siyasal güç haline getirmek için, Saadet Partisini bütün gücümüzle desteklemenin şimdi tam vaktidir. Bu sebeple 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nin neden tercih edilmesi gerektiğini, insanımıza ve özellikle de toplumun her kesiminde etkili olabilecek kadınlarımıza anlatarak onları bilgilendirmek ve varsa yanlış bilgilerini düzeltmek için çok çalışmak zorundayız" dedi.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Kaynak: ANKARA BÜROSU / Türkiye
Etiketler:



