milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

27 MAY 2012 PAZ
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • FETİH NAMAZI
  • FETHİMİZ MÜBAREK OLSUN!
  • FETHİN ERLERİ HOCASIYLA BULUŞTU
  • MİLLİ GÖRÜŞ BARIŞIN DİLİDİR
  • İSTANBUL, İSLAM DÜNYASININ LİDERLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
  • ÜŞÜTMEYE KARŞI ETKİLİ (CİĞEROTU)
  • BU OLACAK AYASOFYA!
  • TERÖR DEHŞETİ
  • KAHRAMAN POLİS CAN KAYBINI ÖNLEDİ
  • ŞOK DETAY

Elimiz bağlı kalmayacak

23 HAZİRAN 2011
PER 00:10

[-] Normal [+]
  • Gündem
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Hakkında ''terör örgütü propagandası'' yapmaktan hapis cezası kesinleşen, Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili seçilen, KCK davası tutuklusu Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin oy birliğiyle düşürülmesine karar verildi. YSK'nın 7 saat süren toplantısının ardından, gazetecilere konuya ilişkin alınan kararı açıkladı.

  • Elimiz bağlı kalmayacak -

YSK'nın Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili seçilen Hatip Dicle'nin milletvekilliğini düşürmesinin ardından Demokratik Toplum Kongresi, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un başkanlığında toplandı. Toplantının açılışında konuşan Ahmet Türk, "Dicle ile ilgili karar ne hukuki ne de ahlakidir. Türkiye'yi kaosa sürükleyecek bir karardır" diye konuştu.  Demokratik siyasetin engellenmeye çalışıldığını öne süren Türk, "Demokrasi çabalarını ortadan kaldıran bu anlayış, halkın iradesine hesap verecektir" dedi. Türk, konuyla ilgili şunları söyledi: "Hatip Dicle ile ilgili karar ne hukuki, ne ahlaki ne de vicdanidir. Türkiye'yi kaosa sürüklemeye yönelik bir karardır. Son dönemde demokratik siyasetin önünü açmak için büyük çaba gösterildi. Çalışmalar bugün devlet, hükümet ve yargı tarafından bir bütün olarak önü kesilmeye çalışıldı. Bu anlayış halkın iradesine hesap verecektir. Halkımız bu hukuksuz karara demokratik tepkisini gösterecek. Halkımızın eli kolu bağlı kalmayacak. Halkımız örgütlüdür, demokratik muhalefetini güçlü bir şekilde dile getirecektir."

YSK: Seçimden önce ara kararı vermiştik

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ali Em, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin YSK kararının Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsatan Em, kararın açık ve net olduğunu, itiraz ve karar düzeltme hakkının da kararda belirtildiğini söyledi. Dicle'nin savunma vermek için ek süre talep ettiğinin anımsatılması üzerine Em, savunmanın geldiğini, bunun üzerine karar verdiklerini belirtti.

Em, seçimden önce Dicle hakkında ara karar verildiğini, ara kararda Dicle'nin savunmasını istediklerini, savunmanın gelmesinin ardından da YSK'nın oybirliğiyle konuya ilişkin kararı verdiğini kaydetti. Em, ''Kararımızda konuya ilişkin bütün soruların cevabı var. Savunma dün geldi'' diye konuştu. Ali Em, bir soru üzerine, milletvekili genel seçimine ilişkin kesin sonuçların itirazlar değerlendirildikten sora açıklanacağın belirtti.

Karar niye bugüne kadar alınmadı?

YSK'nın Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararına BDP destekli bağımsız milletvekillerinden de sert tepki geldi.

Batman Bağımsız Milletvekili Bengi Yıldız, kararın YSK'nın bölge halkının hassasiyetleriyle oynadığı anlamına geldiğini savundu. "Bu karar niye bugüne kadar alınmadı" sorusunu yönelten Yıldız, "Yarın (bugün) bölge kaynayacak. Bu karara karşı bölge insanının yoğun tepki vereceğini YSK da herkes de biliyor. Milletvekili seçilen bir insanın, yemin edeceği sırada milletvekilliğinin düşürülmesinin bölge halkında ne etki yapacağını YSK biliyor. Bu karar telafisi imkânsız zararlara neden olacak. Bunu bölgeyi bilen bir insan olarak söylüyorum. Telafisi imkansız sonuçları olacak, umarım ki öyle olmaz" diye konuştu.

YSK'nın kararına karşı olağanüstü toplantı yaparak karar alacaklarını ve tavır belirleyeceklerini söyleyen Yıldız, "YSK'nın bu kararına karşı sessiz kalmamız söz konusu değil, halkımız gibi biz de tepkilerimizi dile getireceğiz. Bu kurul bu toplumun temeline dinamit yerleştiren bir kurul haline geldi. Bu kurul bu yetkiyi nereden alıyor, kimden alıyor, nasıl alıyor merak konusu ama bu kurul Türkiye'nin kaderiyle oynayan bir kurul haline geldi. Bu topluma yapılabilecek en büyük kötülüğü bu kurul yapıyor" diye konuştu.

"YSK'nın kararı"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, YSK'nın Hatip Dicle'nin milletvekilliğin düşürülmesine yönelik kararıyla ilgili olarak, ''YSK'nın kararıdır. Ben birşey söylemem'' dedi. Çiçek, Başkent'te fuar alanı ve serbest bölge için büyükşehir belediyesi kabul salonuna gelişinde, gazetecilerin konuya ilişkin soruları üzerine, bunun YSK kararı olduğunu belirterek, ''Ben birşey söylemem'' diye konuştu.

"Hukukun gereği"

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin YSK kararıyla düşürülmesine ilişkin, ''Bunun hukuki bir temeli olduğunu arkadaşlar söylüyor. Anladığım kadarıyla itirazlar var, onları değerlendirsinler. Son kararları neyse hukuken gereği neyse o yapılır'' dedi. Bağış, YSK'nın aldığı kararların bir kısmının siyaseten doğru, bir kısmının da yanlış bulunabileceğini, ancak YSK'nın kararlarının hukuki bir altyapısı olan kararlar olduğunu söyledi.

Memleketin tadı kaçmasın

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), KCK davasının tutuklu sanığı Hatip Dicle'nin milletvekilliğini düşürülmesine AK Parti'den yorumlar geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Sağduyu hâkim olmalı, memleketin tadı kaçmamala" diye konuştu.  Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise bunun YSK kararı olduğunu belirterek ''Ben birşey söylemem'' dedi. Kararın hukuki olduğunu ifade eden Beşir Atalay ise şöyle konuştu: "Karar siyasi değil, hukuki. YSK'nın yapacağı bir şey yok."

Oya Eronat mazbatasını aldı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), BDP'nin desteğiyle Diyarbakır'dan seçilen bağımsız milletvekili Hatip Dicle'nin vekilliğini düşürmesiyle birlikte terör mağduru olan bir anneye meclis yolu da açıldı. AK Parti'den Diyarbakır milletvekili adayı olan Oya Eronat'ın 17 yaşındaki oğlu Eren Şahin, Diyarbakır'da 2008 yılında bir dershanenin önünde patlayan PKK bombasında hayatını kaybetmişti. Seçimler sonucunda AK parti Diyarbakır'dan 5 milletvekili çıkarınca 6. sırada bulunan Eronat milletvekili seçilememişti. YSK'nın Hatip Dicle kararının ardından büyük ihtimalle Eronat'a meclis yolu açılmış oldu.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Gündem bölümü’nde 23.06.2011 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: dtp, bdp, ahmet türk,
benimde söyleceklerim var

yorumcular

toplam 2 yorum|yorum rssrss

  • bunları susturacak akp li aranıyor.

    yok susturamıyorsanız bırakın susturucak birileri var.akp gibi güreşerek değil sağlıklı sıhatlı sevgi saygı çerçecesinde...gerçi bu bdp de avrupa sayılır dolayısıyla laftan anlamaz dayaktan anlar..ALLAH (cc) hakkımızda hayırlısını versin..

    ekrem yahya | KatılıyorumKatılmıyorum (5.0/10 puan) | 23 Haziran 2011 14:31

  • zaten..

    yav zaten bu memleketi yıpratmak için yıllardır ellerini kollarını kullnıyorlar(azda akıllarını kullansalar).şimdi de böyle işbirlikçi taktikle kullaınotrlar.bunların hiç biri siyaset yapmıyor ülke yönetmiyor.40 yıl önce bi sistem kurulmuş gidiyor.bunlarda ilk okul sıralarındaki çocuklar gibi saç çekme silgi atma gibi sudan bahanelerle memleketi yıpratıyorlar.basşka hiç bişi değil.

    ekrem yahya | KatılıyorumKatılmıyorum (3.3/10 puan) | 23 Haziran 2011 10:03

Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Gündem

    1. PKK yeniden çocuklara yöneldi
    2. Silvan'da teröristler mayın patlattı
    3. Göz nuru dantelleri "büyüteçle'' örüyor
    4. Karpuz, aç karnına ve çekirdekleriyle yenilmeli
    5. Cerrahi elçi
    6. ''Biz, 6 maddelik Annan Planının son şans olduğunu düşünüyoruz''
    7. Halkımızı zalimlerin insafına terk etmeyeceğiz
    8. "Soruşturmada hayal kırıklığı yaşıyoruz"
    9. 'Bilgileri Eymür'ün internet sitesinden aldım'
    10. Orayı da özel güvenlik koruyacak
  • Diğer

    1. Son bilet kimin olacak?
    2. Rıza Çalımbay Beşiktaş'ta
    3. Okan Yılmaz teknik direktör oldu
    4. Erdem Bursaspor'da
    5. Demirören'e borç bitiyor
    6. Aydın Örs istifa etti
    7. Olympiakos Selçuk İnan'ı istiyor
    8. Memura maaş farkı ve gecikme zammı
    9. Avrupa Merkez Bankası iflas eder
    10. Otomobil satışları yüzde 10 azalacak
  • Çok Okunanlar

    1. Iskarta tanka 500 milyon avro
    2. Yelkenler indirildi
    3. Bu olacak Ayasofya!
    4. Bu kadarını Deli Dumrul bile yapmadı
    5. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    6. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    7. İktidarda figüran çatlağı
    8. Şok Detay
    9. Regaip Geceniz mübarek olsun
    10. Yasa geri çekilsin
  • Çok Yorumlanan

    1. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    2. Böbrek taşına karşı ,kuşkonmaz
    3. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    4. Üstad Necip Fazıl anılıyor
    5. Zamma toplu savunma!
    6. Vefatının 30. yılında Hamid Aytaç
    7. Fırçasıyla gönül köprüleri inşa ediyor
    8. Cepheden Haber Var oyunu izleyenleri duygulandırdı
    9. Mourinho, İstanbul'a geliyor
    10. Fenerbahçe'den 5 ayda 27 şampiyonluk
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek