milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

26 MAY 2012 CMT
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • BU OLACAK AYASOFYA!
  • ÜŞÜTMEYE KARŞI ETKİLİ (CİĞEROTU)
  • TERÖR DEHŞETİ
  • KAHRAMAN POLİS CAN KAYBINI ÖNLEDİ
  • ŞOK DETAY
  • YELKENLER İNDİRİLDİ
  • SAADET PARTİSİ GAZZE'DE YETİMHANE İNŞA EDECEK
  • İKTİDARDA FİGÜRAN ÇATLAĞI
  • HALKIMIZ GÖSTERİLENE DEĞİL, GİZLENENE BAKSIN
  • YASA GERİ ÇEKİLSİN

Çalıştaydan, Bilişim Kent Konseyi kurulması kararı çıktı

20 EKİM 2011
PER 12:08

[-] Normal [+]
  • Haber
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

ERZURUM - Atatürk Üniversitesi, Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi ve Erzurum Kalkınma Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen Bölgesel Kalkınmada Bilişim Çalıştayı sona erdi. Çalıştayda öne çıkan en önemli konu ele alınan eğitim, sağlık, turizm, lojistik, Ata-Teknokent gibi konulardaki düşüncelerin projelendirip takibini yapabilecek Bilişim Kent Konseyi'nin kurulması oldu.

Kültür ve Gösteri Merkezi'nde yapılan ve iki gün süren Bilişim Çalıştayı'nda farklı konularda uzman konuklar 8 başlık altında konuları ele aldı. Kapanışta bir değerlendirme konuşması yapan Çalıştay Yürütme Kurulu Başkanı ve Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, çalıştayda, Eğitimde Bilişim, Sağlık Bilişim, Turizmde Bilişim, Lojistikte Bilişim, Ata-Teknokent'te Üniversite-Sanayi-Kamu-STK İşbirliği, Erzurum'un Bilişimle Strateji ve Yol Haritası, Türkiye'nin Büyük Ölçekli Şirketleri ile ilişkiler ve Bilişim Kent Konseyi kurulması konularının ele alındığını söyledi. Tüzemen, iki gün boyunca çok başarılı bir çalıştay gerçekleştirildiğini, ele alınan konular ve katılımcılar bakımından bilişim konusunda Atatürk Üniversitesi'nde yapılan ilk toplantılardan biri olduğunu hatırlattı ve katılımcılara teşekkür etti.

ÇALIŞTAYDA, ARGE, İNOVASYON VE İLİŞKİ ÖNE ÇIKTI

Çalıştayda öne çıkan üç önemli başlığın 'ARGE, inovasyon ve ilişki' olduğunu ifade eden Tüzemen, "Bu konularda her kesimle görüştük, konuştuk. Her çalıştay beklenenin üzerinde katılımla gerçekleşti. Çok önemli beyin faaliyetleri yapıldı. Şehrimiz ve bölgemiz için önemli sonuçları ortaya çıkacak." diye konuştu.

Daha sonra çalıştayın ortaya koyduğu sonuçları değerlendiren Dr. Aydın Kolat, ele alınan tüm konuların bir anlam ifade edebilmesi ve sonuç doğurabilmesi için öncelikle 'Bilişim Kent Konseyi'nin kurulması gerektiğini söyledi. Kolat, "Çalıştayda ele alınan eğitim, sağlık, turizm, lojistik gibi konuların tamamının Bilişim Kent Konseyi'nde toplanması öngörülüyor. Bütün ihtiyaçları orada çözebiliriz." dedi. Çalıştayda önce eğitim üzerinde durulduğunu vurgulayan Kolat, "Atatürk Üniversitesi'ndeki uzaktan eğitim ve sertifika programları ele alındı. Diğer sektörlere uzaktan eğitim yoluyla destek vermenin önemi üzerinde duruldu. 'Teknokent'te, öğrenciler, öğretim üyeleri ve STK bir arada nasıl çalışır?' konuları ele alındı. Sosyal sorumluluk projelerinin geliştirilmesi, büyük şirketlerin bölgeye çekilmesi ve bu konuda Ata-Teknokent'in etkisinin ne olabileceği konuları üzerinde duruldu." ifadelerini kullandı. Kolat, AB ve Kalkınma Ajansı Projeleri'nin takip edilmesi, bölgenin eğitim konusunda arz ve talebinin belli bir düzeyde karşılanması gibi konuların da yine ele alınarak detaylı bir şekilde görüşüldüğünü anlattı.

Sağlıkta, STK'larla birlikte çalışmanın öneminin vurgulandığını ifade eden Kolat, "Sağlık turizmi, hastaneye karşılık sağlık hanelerin kurulması, sağlık köyleri oluşturulması, sağlıkta eğitim, tele sağlık merkezleri kurulması gibi konular ele alındı. Bu konuların sonuçları, kurulacak Bilişim Kent Konseyi'nde takip edilecek." diye konuştu.

Turizmde Bilişim'de, yurt içi ve dışında tanıtımın önemine vurgu yapıldığını anımsatan Kolat, şöyle devam etti:"Bölgedeki sağlık kuruluşları, doğa, kış, kültür ve tarihi doku nasıl daha fazla tanıtılır, bu konuda neler yapılmalıdır, bölgenin turizm potansiyelleri nelerdir gibi konular da detaylı şekilde görüşüldü. Turizme yönelik oteller yapılması ve bu otellerin içerisinde yöresel küçük el sanatlarının satıldığı dükkânların açılması çeşitli konulara varınca kadar fikirler ileri sürüldü."

Bilişim Çalıştayı'nda Erzurum'da kurulacak lojistik köyün tüm faaliyetlerinin; tarım, hayvancılık, ticaret, diğer ekonomik alanlardaki yazılımlarının Ata-Teknokent'te yapılmasının önerildiğini anlatan Kolat, bu bağlamda, Ata-Teknokent sanayi işbirliği, AR-GE, insan gücü ve finansal kaynak temini konularının da yine geniş bir şekilde ele alındığını ifade etti. "Tüm başlıklar yan yana gelip birbirine bağlandığında ancak faydalı hale gelecektir." diyen Kolat,"Hizmetlerin ve faaliyetlerin bir arada ve sürdürülebilir olması için güçlü bir internetle bağlantısının ve internet altyapısının olması da gerekiyor." şeklinde konuştu.

Konuşmasında Bilişim Kent Konseyi isminin uygun olmadığını da dile getiren Kolat, sözlerini şöyle tamamladı: "Çünkü biz, bölgesel bir yapıyı ele alıyoruz. Erzurum, Erzincan ve Bayburt'u. Üç kentimizin yönetişim portelini oluşturmaya çalışıyoruz. Haliyle oluşturulacak konsey de bu genişliği ifade edebilmeli. Tüm bu konuşulanların çek çak olarak kalmaması için bu ortak yapının en kısa sürede ortaya çıkması gerekiyor. Çünkü çalıştaylarda ele alınan konular, sonuçta kurumların, halkın ve paydaşların katılımını gerektiriyor. Bu ortak çatının yönetim merkezinin bölgenin en gelişmiş ili olan Erzurum'da olması ve valinin de başkanı olarak görev yapması ortak talep olarak belirginleşti. Valiliğin yanı sıra bu üç ilimizdeki valilikler, özel kurumlar, STK'lar, il özel idareler, belediyeler, diğer kamu kuruluşlar söz sahibi olmalılar. Her şey ortak akılla ve projelerle gerçekleştirilmelidir."

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Haber bölümü’nde 20.10.2011 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • yer Kaynak: CİHAN / Türkiye
  • tags Etiketler: erzurum, üniversite, çalıştay,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Haber

    1. ''Herkes İçin Engelsiz Dönüşüm Projesi''
    2. Davutoğlu, Malmström ile vize muafiyetini görüştü
    3. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım İtalya'ya geldi
    4. Böğürtlen, üreticisini sevindiriyor
    5. Bombalı saldırıda yaralananlardan 11'i taburcu edildi
    6. Fenerbahçe Ülker'de Aydın Örs dönemi bitti
    7. Özel hastanelerle ilgili yaptırımlarımız olacak
    8. Türkiye'de yılda 10 bin çocuk kalp rahatsızlığıyla doğuyor
    9. Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama
    10. Ev sahibi olabilmek için üç gün önceden sıraya girdiler
  • Diğer

    1. Memurlar ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri
    2. Dustur: "Mübarek'in Başbakanı Mısır'a cumhurbaşkanı mı olacak?"
    3. Niyet varsa bir hafta içinde bile anlaşılabilir.
    4. Ölü sayısı 30'a yükseldi
    5. BM gözlemcileri Hula'ya gidiyor
    6. Eşşebab örgütünden, daha yoğun savaşma tehdidi
    7. Otomobil satış noktalarımız bizim halka dönük yüzümüz
    8. Bazı oyuncularla uzlaşmalarımız bitmek üzere
    9. Milliler Finlandiya maçına hazır
    10. Burun ameliyatlarında yeni teknolojilerle kalıcı tedavi
  • Çok Okunanlar

    1. Iskarta tanka 500 milyon avro
    2. Midyat'a Vatikan kolonisi!
    3. Yelkenler indirildi
    4. Bu olacak Ayasofya!
    5. Memura yüzde 3,5 Cargill'e yüzde 35
    6. Bu kadarını Deli Dumrul bile yapmadı
    7. Üşütmeye Karşı Etkili (Ciğerotu)
    8. Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın
    9. Aynı aşk ve heyecanla
    10. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
  • Çok Yorumlanan

    1. Nefes yolları rahatsızlıklarına, Sinirli Ot
    2. Böbrek taşına karşı ,kuşkonmaz
    3. İsim koyarken nelere dikkat etmeliyiz?
    4. Dedem döneminde dini kitap toplatılmış
    5. Saraybosna Film Festivali Çocuklar'la açılacak
    6. Yarım yüzyılda Burhan Doğançay
    7. İmamların oynadığı tiyatro ayakta alkışlandı
    8. Toz Kanatlı Kelebek Necip Fazıl Kısakürek
    9. Dünyanın hazinesi Türkiye kütüphanelerinde
    10. Çin'den Pentagon'un raporuna tepki
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek