Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, sanayiciler olarak 2009 yılını başta küçük ve orta ölçekli işletmeler olmak üzere kayıpla kapattıklarını, gelecek yıl ise tüm planlarını büyüme eğilimine göre şekillendirdiklerini söyledi.
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, sanayiciler olarak 2009 yılını başta küçük ve orta ölçekli işletmeler olmak üzere kayıpla kapattıklarını, gelecek yıl ise tüm planlarını büyüme eğilimine göre şekillendirdiklerini söyledi. Mustafa Boydak, yaptığı açıklamada, 2009 yılında ekonomide küçülme yaşadıklarını belirterek, bu küçülmenin yüzde 5-6 oranında olduğunu ifade etti.
Boydak, 2009 yılını eksi değerlerle kapattıklarını, bu durumdan en çok KOBİ'lerin etkilendiğini hatırlatarak, "Kayıt dışı ekonomi ile kayıtlı ekonomi rekabet halindedir. Bu sene ekonomimiz yüzde 5-6 oranında küçülmüş olacak. Bu da gelirin düştüğü anlamına geliyor. Geçen zamanın lehimize işlemesi gerekirken, dünyadaki yaşananlar ve bizim içimizdeki sorunlar nedeniyle yılı eksi ile kapatıyoruz. Son çeyrekteki rakamlar küçülme rakamlarını biraz daha aşağı çekecek gibi görünüyor. Tabiî ki bu süreçten en çok etkilenen kesim sanayi kesimi ve KOBİ'ler olmuştur. Bizde KAYSO olarak bu süreçte KOBİ'lerimizin sorunlarını hep gündeme taşıma gayretinde olduk." diye konuştu.
Boydak, tüm bu olumsuzluklar karşısında Türkiye rakamlarının dünya ortalamasının altında kalmasının sevindirici bir durum olduğunu, bundan sonra geriye değil, ileriye doğru bakmanın daha doğru olacağını vurguladı.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



