İSTANBUL - Esenyurt‘ta 11 işçinin hayatını kaybettiği yangına tanık olan inşaat işçisi Bilal Tavşan, yangının çıktığı çadırdaki arkadaşlarını kurtarmaya çalıştıklarını, ancak alevler aniden yükselince bir şey yapamadıklarını söyledi.
Olayın yaşandığı Güzelyurt Mahallesi 12. Cadde üzerindeki inşaatta işçi olarak çalışan Bilal Tavşan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu‘dan geldiğini, 70 gündür burada çalıştığını ve günde 70 lira kazandığını anlattı.
Tavşan, dün akşam yangının meydana geldiği çadırdan arkadaşlarının seslerini duyunca çadırlarından dışarı çıktıklarını belirterek, ‘‘Yangın çıkan çadırdaki arkadaşlarımızı kurtarmaya çalıştık. Ancak alevler birden yükselince bir şey yapamadık‘‘ dedi.
Yangında hayatını kaybeden işçilerin ve kendilerinin ‘‘Kaldem‘‘ adlı firmaya bağlı olarak çalıştığını bildiren Tavşan, kendi kaldığı çadırda 3 yangın söndürme tüpü bulunduğunu, yangının meydana geldiği çadırdaki yangın tüpleri hakkında ise bilgisinin bulunmadığını kaydetti.
Bu arada, inşaata çalışan işçilerin eşyalarını toplayarak, şantiyeden ayrıldıkları görüldü.



