Saadet Partisi 17 Ekim Olağanüstü Büyük Kongre öncesi Kongre Tertip Heyeti Başkanı Atik Ağdağ, kongre çalışmalarına ilişkin geniş bilgiler verdi. Ağdağ, önümüzdeki hafta sonu yapılacak kongrenin ana sloganının ‘Şuurlandık, Çelikleştik Geliyoruz‘ olarak belirlendiğini kamuoyuna açıkladı.
Saadet Partisi 17 Ekim Olağanüstü Büyük Kongre öncesi Kongre Tertip Heyeti Başkanı Atik Ağdağ, kongre çalışmalarına ilişkin geniş bilgiler verdi. Ağdağ, önümüzdeki hafta sonu yapılacak kongrenin ana sloganının ‘Şuurlandık, Çelikleştik Geliyoruz‘ olarak belirlendiğini kamuoyuna açıkladı.
Savsaklama gayretine girdiler
Ağdağ, açıklamasında 11 Temmuz günü yapılan kongrenin yersiz, zamansız ve gereksiz bir şekilde gerçekleştirildiğini ve parti içerisinde önemli sıkıntılara sebep olduğunu da ifade ederek, "11 Temmuz günü yapılan kongre partimiz içerisinde önemli sıkıntılara sebep olmuş, partimiz ve camiamız açısından çok büyük üzüntülere sebebiyet vermiştir. Kongrenin hemen ardından gerek camiamızın büyük çoğunluğu gerekse camiamız büyükleri tarafından eski genel merkez yöneticilerine bu yanlışın düzeltilmesi ve birlik beraberliğin yeniden tesis edilmesi için yeni bir kongrenin yapılmasının zarureti ifade edilmiştir. Maalesef bu iyi niyetli talepler ve teklifler genel merkez yöneticilerince dikkate alınmamıştır.
Ardından 650 büyük kongre delegesi duruma el koymuş, noter tasdikli dilekçelerle bu talep yinelenmiştir. Ancak bütün bu iyi niyetli adımlara ve yeni bir kongrenin yapılması için gerekli ve yeterli hukuki şartlara rağmen eski genel merkez yöneticileri, her açıdan yapılması zaruret olan yeni kongreyi savsaklama gayreti içine girmiştir" diye konuştu.
Tüm bu gelişmeler sonrası camianın içine düştüğü sıkıntı ve üzüntüden kurtarmak için harekete geçildiğini hatırlatan Ağdağ, "Bu gelişmeler üzerine haksız, yanlış ve keyfi uygulamalarına son vermek için bazı büyük kongre delegelerimiz tarafından mahkemeye başvurmak zorunda kalmıştır. Ve nihayetinde yapılan bu haksız ve hukuksuz yanlışlıklara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi dur demiştir. 22.09.2010 tarihinde 10. Sulh Hukuk Mahkemesi‘nce Genel Merkez yöneticilerinin savsaklama çabaları sona erdirilmiş ve partiyi sadece kongreye götürmek üzere 3 kişilik Kongre Çağrı Heyeti görevlendirilmiştir" diye konuştu.
Camiamız bütünlüğünü muhafaza etmiştir
Kongre Çağrı Heyeti‘nin yapılacak kongrenin tarihini 17 Ekim olarak açıkladığını ve bununla birlikte kongre hazırlık çalışmalarının da başladığına dikkat çeken Saadet Partisi Kongre Tertip Heyeti Başkanı Atik Ağdağ, "Bunun ilk adımı olarak 3 Ekim günü Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan‘ın teşrifleriyle il başkanları, il müfettişleri, il sorumluları, gençlik kolları teşkilatları, kadın kolları teşkilatları, Milko başkanları ve büyük kongre delegelerinin katılımıyla büyük bir istişare toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantının katılım yoğunluğu ve coşkusu camiamızın büyüklüğünü, birlik ve bütünlüğünü muhafaza ettiğini açıkça ortaya koymuştur" şeklinde konuştu.
Ağdağ, kongre çalışmalarının ikinci aşamasında ise 81 ilin tamamında büyük ve coşkulu bir şekilde kongre hazırlık il divan toplantıları gerçekleştirdiklerini bu toplantılarda teşkilatların nabzının tutulduğunu da aktararak, "Görülmüştür ki, teşkilatlarımızın Olağanüstü Büyük Kongremize ilgisi de olağanüstü yüksek düzeyde olacaktır.
İl, İlçe yönetimleri, Gençlik ve Kadın Kolları yönetimleri ve Büyük Kongre delegelerimizle bütün teşkilatlarımız dört gözle beklenen kongremiz için kenetlenmiştir. Bu çalışmaların son adımı olarak 17 Ekim 2010 tarihinde büyük kongremiz gerçekleştirilecektir. Olağanüstü Büyük Kongre‘mizin bütün hazırlıkları 30 kişilik bir heyet tarafından titizlikle yürütülmektedir. Kongre ile alakalı bütün hukuki ve resmi işlemler ile tanıtım hazırlık çalışmaları tamamlanmıştır" dedi.
Kongre seçimin besmelesi olacak
Önümüzdeki Pazar günü Ankara‘da düzenlenecek olan Saadet Partisi Olağanüstü Büyük Kongresi‘nin sloganları hakkında da bilgiler veren Ağdağ, "17 Ekim 2010 Kongremizin ana sloganı "Şuurlandık, Çelikleştik, Geliyoruz!" olarak belirlenmiştir. Kongrelerin sloganları derin ve içerikli anlamlar ifade etmek durumundadır. Biz Milli Görüşçüler için şuur, bütün insanlığın saadeti için var gücümüzle çalışmak ve bu çalışmaları yürütürken tek gaye olarak Allah‘ın rızasını kazanmaktır.
Bu itibarla, gerek 41 yıllık şerefli tarihimiz, gerekse son süreçte yaşanan olaylar camiamızın bu şuurda olduğunu ve temel esaslarından asla taviz vermeyeceğini açıkça ortaya koymuştur. Milli Görüş camiası bu kongremizde kuşandığı şuur ve heyecan dolu çelik iradesiyle 2011 seçimlerine de iktidara yürüdüğünü en yüksek sesle haykıracaktır. 17 Ekim Pazar günü yapılacak olan kongre sadece Olağanüstü Büyük Kongre olmayacaktır. 17 Ekim 2010 tarihi aynı zamanda seçim çalışmalarımız için de besmele çektiğimiz tarih olacaktır" diye konuştu.
Ağdağ, kongrede kullanılacak diğer sloganları da şöyle açıkladı: "Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye, Yeni Bir Dünya...Önce Ahlak ve Maneviyat,Tek Çare; Milli Görüş,Ne Komünizm, Ne Kapitalim... Adil Düzen, Milli Görüşçüler! Kongreden Sonra İlk Hedef: İktidar! Muhteşem Eserler Milli Görüş‘ü Bekliyor... Milli, Güçlü, Süratli, Yaygın Kalkınma,Uydu Değil Lider Ülke,Diğerlerinden Biri Değiliz...61 Değiliz, Bir ve Tekiz"
Kongre Tertip Heyeti Başkanı Atik Ağdağ, konuşmasının sonunda ise şunları kaydetti: "Yapmış olduğumuz çalışmalarımızdan görmekteyiz ki, kongremize teşkilatlarımızın iştirak heyecanı her gün daha da artmaktadır. Bu itibarla 17 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştireceğimiz Saadet Partisi Olağanüstü Büyük Kongresi gerek katılım düzeyi gerekse coşkusu itibariyle hem Türkiye siyasi hayatının hem de Milli Görüş partilerinin en büyük ve coşkulu kongresi olacaktır. Bu vesile ile bütün halkımızı kongremize davet ediyor, kongremizin milletimize ve camiamıza hayırlı olmasını Cenab-ı Allah‘tan diliyoruz"
İktidara Yürüyüş Kongresi
Kongre Tertip Heyeti Başkanı Atik Ağdağ, Pazar günü Ankara‘da düzenlenecek olan Saadet Partisi Olağanüstü Büyük Kongresi‘nin iktidara yürüyüş kongresi olacağını kaydederek, "Milli Görüş camiası bu kongremizde kuşandığı şuur ve heyecan dolu çelik iradesiyle 2011 seçimlerine de iktidara yürüdüğünü en yüksek sesle haykıracaktır. 17 Ekim Pazar günü yapılacak olan kongre sadece Olağanüstü Büyük Kongre olmayacaktır. 17 Ekim 2010 tarihi aynı zamanda seçim çalışmalarımız için de besmele çektiğimiz tarih olacaktır" diye konuştu.





