Dış Ticaret Müsteşarlığının yurt dışında bulunan bazı temsilcilikleri ve görev alanları yeniden belirlendi.
Bakanlar Kurulu‘nun, kamu kurum ve kuruluşlarının yurt dışı teşkilatını oluşturan birimlerin nitelik, kurulduğu şehir ve ülke, görev alanı, akredite edildiği ülkeler ve bağlı bulunduğu misyonlar hakkındaki 13 Nisan 1999 tarihli Bakanlar Kurulu kararında yaptığı değişiklik bugün Resmi Gazete‘de yayımlandı.
Buna göre, Türkiye‘nin Bahreyn Büyükelçiliğinde bulunan ve kadro sayısı bir olan Ticaret Müşavirliği kadrosu iptal edildi.
Kararnamenin ekli cetveline yapılan ek ile Türkiye‘nin Belgrad, Manama ve Riyad Büyükelçiliklerinde birer Ticaret Müşavirliği kadrosu oluşturulurken, Türkiye‘nin Halep, Hannover, İskenderiye, San Paolo Başkonsolosluğuna bağlı olarak birer Ticaret Ateşeliği kadrosu tahsis edildi.
Yapılan değişiklikle Türkiye‘nin Roma Büyükelçiliğinde yer alan Ticaret Müşavirliği Malta‘ya, Stokholm Büyükelçiliğinde bulunan Ticaret Müşavirliği Norveç‘e, Zagreb Büyükelçiliğindeki Ticaret Müşavirliği Slovenya‘ya da bakacak.
Bu arada bugün Resmi Gazete‘de yayımlanan bir başka Bakanlar Kurulu kararıyla da, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığının merkez teşkilatında 12 adet daire başkanlığı kurulması kararlaştırıldı. DPT‘ye ait bazı dolu ve boş kadrolarda da değişiklik yapıldı.


