Reklamı Kapat

Berat Albayrak: Ne kadar vatan haini varsa 'hayır' diyor

Cumhurbaşkanlığı Sistemi için yapılacak olan referandum için evet kampanyası yürüten Enerji Bakanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın damadı Berat Albayrak, evet oyu isterken, hayır oyu verecekleri vatan haini olarak deklare etti.

Özellikle Milli Görüş hareketinin siyasi temsilcisi Saadet Partisi'nin evet demeyeceğini açıklamasından sonra toplumda ciddi anlamda karşılık bulması, hükümet kanadında tedirginlik oluşturdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da kamuoyundan gelen tekileri azaltmak için cümlelerini seçerken özen göstermeye çalıştı.

Albayrak, "Bütün 'hayır' diyenler vatan haini değil, böyle bir şey demiyoruz ama bir şeyin altını çizmemiz lazım. Bütün vatan hainleri 'hayır' diyor. Bunu görmemiz lazım. Ne kadar vatan haini varsa 'hayır' diyor. Bu ince çizgi o kadar önemli ki. Kimin kimle iş tuttuğu, kimin kimin yanında saf tuttuğu. 'Ülke bölünecek!' Bu anayasa teklifinde ülke bölünecek olsa ilk evet diyecek olan Kandil'dir, İmralı'dır. Ülke bölünecek olsa ilk FETÖ'dür, malum terör örgütleridir." dedi.

"MADDELERİ TEK TEK ANLATMAYA GEREK YOK"

Beylikdüzü'nde kanaat önderleriyle bir araya geldiği toplantıda, referandum sürecinin içinde bulunulduğunu hatırlatan Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: "18 madde var, ikisi yürürlük maddesi. Onları bir kenara koyduğumuzda 16 madde var. Bunları burada tek tek anlatmaya gerek yok. Hepimizin malumu, ben şöyle diyorum, asgari akıl teri dökerek okuyan insanlar, o 16 maddede Türkiye'nin geleceği ve istikbaliyle ilgili, Türkiye'nin istikrarı ve büyük Türkiye yolculuğuyla ilgili ne anlam ifade ettiğinin farkında. Birileri var onlara diyecek bir şey yok, adam okumamış. Maddelerden bile haberi yok çıkıyor konuşuyor. Öyle bir konuşuyor ki adam 'hayır'ı destekliyor ama açıklamalarında 'evet' arkasında. Var ya bir tane muhalefetin başındaki adam. Bizden iyi 'evet' savunuyor ama savunduğunun farkında değil.

"16 NİSAN 15 TEMMUZ'UN RÖVANŞI"

16 Nisan'da yapılacak referandumun 15 Temmuz darbe girişiminin bir rövanşı olacağını söyleyerek, yine 'hayır' oyu kullanacak olanların darbecilerin tarafında olacağını ima eden Bakan Albayrak, sözlerini şöyle tamamladı: "Önümüzde bir siyasi seçim yok, bir partinin seçimi yok. A, B partisi yok. Önümüzde milli olanla olmayanın çok net ayrışacağı bir süreç var. Bu ülke yerli ve milli değerleriyle büyük Türkiye'ye doğru yer alacak ya da 15 Temmuz'daki gibi suret-i haktan görünüp, bizden görünüp içimize sızan hainlerle uçuruma sürüklenecek. İşte 16 Nisan, 15 Temmuz'un çok net bir rövanşıdır. 15 Temmuz'a atılacak en ağır tokat ve darbedir. 16 Nisan'a kadar partinin, siyasetin bir önemi yok, Türkiye'nin önemi var."

Bu arada daha önce etkinliğe katılacağı duyurulan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, programa katılmadı.

26 Mar 2017 - 14:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi