Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararname ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda merakla beklenen rütbe terfileri ve yeni atamalar 15 Ağustos 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararname kapsamında 30 Ağustos itibarıyla geçerli olacak şekilde çok sayıda general, amiral ve albayın görev yeri değişti ve bir üst rütbeye terfi işlemleri gerçekleştirildi.

İşte devletin güvenliğinde mühim sorumluluklar üstlenen kurumlardaki o kritik atamaların detayları…

Tsk, Jandarma Ve Sahil Güvenlik'te Beklenen Atama Kararnamesi Resmî Gazete'de Yayımlandı İşte İsim İsim Yeni Görevlerv

- JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI'NDA 7 GENERAL VE 18 ALBAY TERFİ ETTİ!

Jandarma Genel Komutanlığı rütbe terfileri listesinde 7 general ve 18 albay bir üst rütbeye yükseltildi.

Karara göre 30 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere atılan adımlar şu şekilde:

  • Korgeneralliğe Yükselenler: Tümgeneral Ünsal Bulut ve Tümgeneral Murat Bulut korgeneral rütbesine terfi etti.
  • Tümgeneralliğe Yükselenler: Tuğgeneraller Hüseyin Bekmez, Hamdi Gülpınar, Ömer Ersever, Ferruh Taraktaş ve Mustafa Bakçepınar.
  • Tuğgeneralliğe Yükselen Albaylar: Celal Kürşad Konukçu, Şenol Şenoğlu, İsa Karahasanoğlu, Cezmi Yalınkılıç, Sadık Gülecen, Mesut Karabulut, Sadi Akman, Engin Özkul, Mustafa Tetik, Hakan Uğurlu, Özer Küçükuysal, Volkan Güner Güngör, İsmail Terzi, Halil Coşkun, Uğur Arslan, Tansu Utku, Muhammed Sever ve Mustafa Şaşmaz.

Tsk, Jandarma Ve Sahil Güvenlik'te Beklenen Atama Kararnamesi Resmî Gazete'de Yayımlandı İşte İsim İsim Yeni Görevlers

- 78 ALBAY VE GENERALİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ!

Jandarma atamaları kapsamında teşkilat içinde geniş çaplı bir rotasyona gidildi ve tam 78 albay ile generalin görev yerlerinde değişiklik yapıldı.

Büyükşehirler ve kritik bölgelerdeki il jandarma komutanlıklarında dikkat çeken görevlendirmeler şöyle:

  • İstanbul İl Jandarma Komutanı Korgeneral Yusuf Kenan Topçu, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na atandı.
  • Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Ünsal Bulut ve Asayiş Başkanı Korgeneral Murat Bulut, Jandarma Genel Komutanlığı Yardımcılığı görevlerine getirildi.
  • İzmir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Metin Düz, Asayiş Başkanlığı'na atandı.
  • Bursa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral İdris Tataroğlu, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na getirildi.
  • Ankara İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cengiz Yıldız, Erzurum İl Jandarma Komutanlığı'na kaydırılırken; boşalan Ankara İl Jandarma Komutanlığı koltuğuna ise Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tarık Hekimoğlu oturdu.

Öte yandan, Jandarma Genel Komutan Yardımcıları Orgeneral Hüseyin Kurtoğlu ve Korgeneral Münir Güzel ile Jandarma Lojistik Komutanı Tümgeneral Ersel Özer, Personel Başkanı Tümgeneral Mustafa Erdem ve 12 ilin komutanı Jandarma Genel Komutanlığı emrine alındı.

Tsk, Jandarma Ve Sahil Güvenlik'te Beklenen Atama Kararnamesi Resmî Gazete'de Yayımlandı İşte İsim İsim Yeni Görevler

- SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI'NDA AMİRAL ATAMALARI!

Mavi Vatan'ın koruyucusu Sahil Güvenlik Komutanlığı kadrolarında da önemli terfi ve atamalar gerçekleşti.

Kurum bünyesinde 1 amiral ve 1 albay bir üst rütbeye terfi ederken, 6 amiralin de görev yeri değiştirildi.

  • Tümamiral Cengiz Fitöz Koramiralliğe, Albay Önder Göksel ise Tuğamiralliğe yükseltildi.
  • Koramiral Cengiz Fitöz, intibak suretiyle Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı pozisyonunda görevine devam edecek.
  • Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanlığı'na atandı.
  • Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanı Tuğamiral Gürkan Erken, Denetleme, Teftiş ve Tetkik Başkanlığı'na getirildi.
  • Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Gökmen Gücüyen, Karadeniz Bölge Komutanlığı'na atandı.
  • Sahil Güvenlik Komutanlığı Harekât Başkanı Tuğamiral Alpaslan Baysal, Akdeniz Komutanlığı görevine devredilirken; İstihbarat Başkanı Tuğamiral Önder Göksel, Harekât Başkanlığı'na getirildi.

Tsk, Jandarma Ve Sahil Güvenlik'te Beklenen Atama Kararnamesi Resmî Gazete'de Yayımlandı İşte İsim İsim Yeni Görevlerh

- TSK'DA YÜZLERCE GENERAL VE AMİRALİN GÖREV YERİ BELLİ OLDU!

Aynı Resmî Gazete kararnamesi ile birlikte Millî Savunma Bakanlığı bünyesindeki kuvvet komutanlıklarında da geniş çaplı atamalar yapıldı.

TSK'nın komuta kademesinde kan değişimi anlamına gelen kararlara göre;

  • Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 123 General,
  • Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda 38 Amiral,
  • Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda ise 44 Generalin görev yeri değiştirildi.

Kaynak: Haber Merkezi