Aile & Yaşam

Lorlu kurabiye nasıl yapılır? 8 adımda tarifi, püf noktaları

Lorlu kurabiyenin benzersiz lezzeti ile tanışmaya hazır mısınız? Bu tarifte, yumuşacık bir hamurun içerisine tuzsuz lor peyniri koyulan enfes bir tarif veriyoruz! Hazırsanız, buyurunuz mutfaklara...

Abone Ol

Peynir ve kurabiye... Neden ikisini de bir araya getirmeyelim ki! Lorlu kurabiye tarifi, sizleri bambaşka bir diyara götürecek! Bu tarifi, tüm püf noktaları ile sizlere sunacağız...

Lorlu Kurabiye Tarifi Malzemeleri

  • Lorlu kurabiye tarifi için gerekli olan malzemelerin listesi şöyle:
  • 1 adet büyük boy yumurta
  • 2/3 su bardağı beyaz toz şeker
  • 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu (10 gram)
  • 1 paket vanilin (5 gram)
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 125 gram tuzsuz lor peyniri (yaklaşık 1 su bardağı)
  • Lorlu kurabiyenin üzerini kaplamak için ise 1 kase toz şeker gerekiyor. Üzerini, isteğe bağlı olarak kaplayabilirsiniz.

Lorlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Lorlu kurabiye tarifi adım adım şöyle:

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, toz şeker, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu derin bir kaba alın ve karıştırın.
  • Kabartma tozu, vanilin ve unu azar azar ekleyerek karışıma katın. Malzemeleri iyice yoğurun.
  • Hamura son olarak tuzsuz lor peynirini ilave edin ve tekrar yoğurun. Elde edeceğiniz hamur hafif pütürlü ve yumuşak kıvamda olmalıdır; çok sert ve fazla unlu olmamalı.
  • Hamurdan parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayarak şekil verin.
  • Şekillendirdiğiniz hamur toplarını toz şekere batırın.
  • Şeker ile kapladığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizin.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, hafifçe renk alana dek, yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.
  • Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra biraz soğumaya bırakın ve ardından servis edin. Afiyet olsun!

Lorlu Kurabiyenin Püf Noktaları

Lorlu kurabiyeyi en lezzetli hali ile hazırlayabilmek için çeşitli püf noktaları göz önünde bulundurmak gerekir. Bu püf noktalar şöyle:

  • Tuzsuz lor peyniri ve toz şekeri iyice yoğurmaya özen gösterin. Şeker taneleri tamamen eriyene dek yoğurun.
  • Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Böylece karışım homojen olacaktır.
  • Un miktarını ayarlarken dikkatli olun. Yarım su bardağı kadar unu ayrı tutun ve hamuru toparlamak için azar azar ekleyin. Böylece, un miktarını kontrol ederek istenilen yumuşaklıkta bir hamur hazırlamış olursunuz.
  • Hazırladığınız kurabiye hamurunun üzerine hafif nemli bir bez örtün ve yaklaşık 10 dakika dinlendirin.

Lorlu Kurabiyenin Yanına Ne Gider?

Lorlu kurabiyenin yanında şahane uyum sağlayan çeşitli lezzetler bulunuyor. Bu lezzetler şöyle:

  • Lorlu kurabiyenin yanında; çilek, kiraz ya da üzüm gibi alternatifler sunabilirsiniz.
  • Lorlu kurabiyeyi kaymak ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz, lorlu kurabiyenin lezzetini dengelemesi için çikolatalı sos hazırlayabilir, lorlu kurabiyeyi çikolatalı sos ile birlikte sunabilirsiniz.
  • Kuru incir, kuru üzüm, ceviz veya badem gibi kurutulmuş meyveler ve kuruyemişler de lorlu kurabiye ile birlikte iyi gider.
  • Son olarak, lorlu kurabiyenin yanında dondurma servis edebilir, lezzeti ikiye katlayabilirsiniz. Dondurma, lorlu kurabiyenin lezzetini dengeleyeceklerdir.

Lorlu Kurabiye Kaç Kalori?

1 adet lorlu kurabiye, 65 grama tekabül etmektedir. Yukarıdaki tarif ile hazırlayacağınız lorlu kurabiyenin kalori ve besin değerleri aşağıda sıralanmıştır:

  • Kalori: 221 kcal
  • Karbonhidrat: 24.75 gram
  • Protein: 4.18 gram
  • Yağ: 11.56 gram
  • Lif: 0.46 gram
  • Kolesterol: 0 mg
  • Sodyum: 0 mg
  • Potasyum: 0 mg
  • Kalsiyum: 0 mg
  • Vitamin A: 0 IU
  • Vitamin C: 0 mg
  • Demir: 0 mg