Reklamı Kapat

Şirazen Döner

Döner ve kebabı aile sıcaklığında yiyebileceğiniz lezzet üssü

NEDİM ODABAŞ / İSTANBUL

Mutfak kültürü en zengin milletlerin başında gelen Türklerin ağız tadında bazı favori lezzetler vardır. Bu lezzetlerin başında ise döner gelir. Ama asıl soru şudur: Döneri nerde yemeliyiz? Adım başı dönercinin bulunduğu İstanbul’da döneri hem ağız tadıyla hem de lezzet harmanıyla yiyebileceğiniz nadir yerlerin başında Şirazen Döner geliyor.

Şirazen Döner, Güneşli yolunun üzerinde Basın Ekspres bağlantısında çok özel bir döner üssü. Lezzetiyle, kalitesiyle, kalite konseptiyle ve marka yemekleriyle Şirazen Döner, bir  gelenin bir daha gelmek isteyeceği ve “Burayı tanımamakla hata etmişiz” diyebileceği bir mekan. Mekanın işletmeciliğini ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Suat Yıldız, bir sene önce açıldıklarını ve kısa sürede özellikle döner üzerine insanların lezzet algılarını değiştirecek bir çalışma yaptıklarını söylüyor. Dönerlerinin odun ateşinde pişirildiğini ve bu noktada İstanbul’da faaliyet gösteren iki restauranttan birisi olduklarını ifade ediyor.

Aynı anda 400 kişiye hizmet verebilen Şirazen Döner’de garsonlar ve mutfak elemanları vızır vızır çalışarak bir restauranttan beklentileri sonuna kadar karşılıyorlar. Üst katlarının 250 kişilik olduğunu belirten Yıldız, burada özellikle düğün, nişan, sünnet gibi organizasyonlar yanında, iş toplantıları da yapabildiklerini söylüyor.  Et üzerine çok ince ve titiz bir  çalışma yaptıklarını, helal kesim  olmasına özellikle dikkat ettiklerini belirten Yıldız, “Etleri helal kesim olarak almak ve işlemek ayrı, bunun yanında yağların, diğer soslara varıncaya kadar etin yanında sunulanların da bir şekilde helal olarak kalabilmesi çok önemlidir” uyarısında bulunuyor. Bunun yanında Sivas Usülü etli ekmek ve kebap çeşitlerini de servis ettiklerini belirten Yıldız, “Mekanımız oteller bölgesinde olduğu için özellikle Arap misafirlerimiz döner tercih etmeyebiliyorlar. Daha çok kebap konseptini tercih ediyorlar. Bizler de onlara Şirazen kalitesinde kebap servisi yapabiliyoruz. Bizlerle bir kere tanışan misafirlerimiz, bir daha bir daha gelmek istiyorlar. Zira özellikle dönerdeki lezzetimiz insanları müthiş şekilde cezp ediyor” diye konuşuyor.

Pazar günleri açık büfe, diğer günlerde ise serpme kahvaltı verdiklerini ifade eden Yıldız, “Patates kızartması yapmak restaurantlar için sıkıntılıdır. Firmalar 15 gün boyunca aynı yağı  kullanırlar. Biz ise bunu patates kızartmasını fırında pişirerek insanlara sağlıklı bir hizmet formu sunmuş durumdayız” açıklamasını yapıyor. Markalaşmak, kurumsallaşmak ve büyümek…

Şirazen Döner, bize göre dönerde kalitenin markası olmuş. Artık gerisi zamana kalmış durumda. Mevlam görelim neyler! Ağababa’nın standart üstü lezzetine, kalitesine, kalite konseptine, servisteki hızlılığına tam puan veriyoruz. Karnınızı her yerde doyurabilirsiniz, çünkü, piyasa karnınızı doyurabileceğiniz binlerce lokantayla, restaurantla dolu. Ama, yediğiniz ürünün kaliteyle harmanlandığını, size önem verildiğini hissedebileceğiniz yerler çok sınırlı.

13 Nis 2017 - 13:56 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Asgari ücret 2 bin 825 TL oldu! Zamdan memnun musunuz?