Elazığ‘ın Alacakaya ilçesinde krom ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren Natik Erkol (37), ardında gözü yaşlı bir eş ve 3 yetim çocuk bıraktı.

Geçtiğimiz günlerde Elazığ‘ın Alacakaya ilçesi İncebayır köyü sınırları içerisinde bir firmaya ait maden ocağında meydana gelen göçükte taşeron firma bünyesinde çalışan Erganili işçi Natik Erkol göçük altında kalarak yaşamını yitirdi. Erkol‘un ölüm haberi Ergani‘de bulunan ailesini yasa boğarken, Natık Erkol‘un cenazesi önceki gün baba ocağının bulunduğu Çermik ilçesine bağlı Keklik köyünde toprağa verildi. Üç çocuklu ailede ilköğretim öğrencisi olan Ahmet (10) ve Nimet (8), okullarının yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte karnelerini babalarına göstermek umuduyla babalarının yolunu gözlerken, babalarının ölüm haberiyle yıkıldılar.

"Başka ocaklar sönmesin"

Yaklaşık bir yıldan bu yana Alacakaya‘da bulunan krom ocağında işçilik yapan Natik Erkol‘un geride bıraktığı eşi ve üç çocuğu perişan durumda. Ergani Şirinevler Mahallesinde maddi imkansızlıklar içinde zorlu bir yaşam mücadelesi veren aile, baba Natik Erkol‘un geçtiğimiz günlerde göçük altında hayatını kaybetmesiyle birlikte çaresiz kaldı. Üç çocuklu ailede ilköğretim öğrencisi olan Ahmet (10) ve Nimet (8), okullarının yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte karnelerini babalarına göstermek umuduyla babalarının yolunu gözlerken, babalarının ölüm haberiyle yıkıldılar. Ailenin en küçük çocuğu olan 4 yaşındaki Muhammet ise ölümün ne demek olduğundan habersiz, sürekli babasını soruyor. Kömür ocaklarında çalışmanın zorluğunu bildiklerini, ancak geçim sıkıntısı nedeniyle eşinin 1 yıldan bu yana buralarda çalıştığını ifade eden Natik Erkol‘un eşi Şengül Erkol, " Eşimi kaybettik, acımız büyük. Biz yandık, başka ocaklar sönmesin" diyerek acısını ifade etti. Öte yandan göçükte hayatını kaybeden Natik Erkol‘un amcasının oğlu Remzi Erkol‘un da aynı maden ocağında işçilik yaptığı ve yaklaşık 1 ay önce maden ocağında geçirdiği bir iş kazası sonucunda işten ayrıldığı ortaya çıktı. Göçük meydana gelen maden ocağındaki tehlikeyi bildiğini ve burada bir kaza meydana geleceğini önceden hissettiğini ifade eden amcaoğlu Remzi Erkol, "Yaklaşık 1 ay önce bu ocakta geçirdiğim bir iş kazası sonucu işten ayrılmıştım. Çok zor şartlar altında çalışıyorduk. Böyle bir facianın meydana gelebileceği o zaman içime doğmuştu. İşten ayrılmamış olsam belki de bugün bende o göçük altında kalabilirdim" diye konuştu.

Muhabir: Haber Merkezi