Gazeteci Fatih Portakal, devletin elinde bulunan vatandaşlara ait olan kişisel verilerin hacklenme sonucu ele geçirildiğini söyledi. Medyada iddia olarak yer alan bu söz konusu olay için “İddia etmiyorum, gerçek, kişisel verilerimiz çalındı” diye Portakal, “Bu bir sanal tecavüzdür” dedi.
Kişisel verilerinin birileri tarafından kendisine ullaştırıldığını söyleyen Fatih Portakal, “37 yıl önceki üniversite sınavındaki ÖSYM numaramı attılar bana.” dedi. Kendisine ait birçok kişisel verinin ele geçirildiğini söyleyen Fatih Portakal hükümetin de muhalefetin de buna kayıtsız kaldığını ancak yaşananların büyük bir skandal olduğunu söyledi.
BELKİ HACKERLARLA İŞBİRLİĞİ, PAZARLIK YAPIYOR
Fatih Portakal, kişisel verilerinin çalındığını söyleyerek “Neden devlet benim hakkımı korumuyor, bana yardımcı olmak zorunda, belki hackerlarla işbirliği, pazarlık yapılıyor” ifadelerini kullandı.
Tutuklanan gazeteci İbrahim Haskoloğlu ilgili de “Skandalın ortaya çıkarılması açısından hepimizin İbrahim’e teşekkür etmesi gerekiyor” diyen Portakal, “Bana da biometrik fotoğrafımı gönderdiler. Hatırlıyorum, Nüfus Müdürlüğü’ne vermiştim o fotoğrafı. Sesimin duyurmam için illaki AKP’li mi olmam gerekiyor” dedi.





