Kurban eti yıkanır mı? Et yıkamak zararlı mıdır?

Kırmızı et sağlığımız için önemli olan mineraller sayesinde vücudumuzu koruyor.

İçerisinde bulunan protein ve demir nedeniyle çok zengin bir gıda olan kırmızı et Kurban Bayramı’nda yine çok soru alan konular arasında başı çekiyor.

Türkiye'de oldukça çok sevilen ve tüketimi çok olan kırmızı etin nasıl pişirilmesi gerektiği konusu bu bayramda da en çok merak edilenler arasında yerini aldı.

Sofralarımızın vazgeçilmezi olan kırmızı etin yıkanır mı yıkanmaz mı tartışması yine gündemde.

KIRMIZI ET YIKANIR MI?

Kırmızı eti yıkadığınız zaman bakterileri yok etmek yerine onları çoğalmasına sebep olur. Bu yüzden de kırmızı eti asla yıkanmamalıdır.

Doğru ısıda pişirmek eti güvenli bir biçimde tüketmeye ve tüm bakterilerin yok olmasına neden olur.

Bir başka gerçekse kırmızı etin üstünde olan kanlar bir süre sonra etin bozulmasına sebep olur. 

Eti bir süzgeç içinde koyup etin tüm kanını süzmek kanın temizlenmesini sağlar.

Tüm kanını süzdürdükten sonra bir kap içerisine koyup üzerine soğuk su ekleyip yaklaşık 10 dakika kapalı bir şekilde bekletin. Sıcak suyla yıkamayın. Çünkü sıcak su etin hem tadını bozar hem de yapısını bozar.

Etin sadece belirli yerlerinde küçük kir ya da maddeler varsa onları yıkamak yerine bıçak yardımıyla kesip atabilirsiniz.

SICAK SUYLA YIKAMAYIN

Tüm kanını süzdürdükten sonra bir kap içerisine koyup üzerine soğuk su ekleyip yaklaşık 10 dakika kapalı bir şekilde bekletin. Sıcak suyla yıkamayın. Çünkü sıcak su etin hem tadını bozar hem de yapısını bozar.

Ayrıca etin üzerinde fazla kir veya yabancı bir madde bulunuyorsa aynı işlemle eti yıkayabilirsiniz. Ama etin sadece belirli yerlerinde küçük kir ya da maddeler varsa onları yıkamak yerine bıçak yardımıyla kesip atabilirsiniz.

- Milli Gazete, Sağlık bölümünde yayınlandı
https://www.milligazete.com.tr/haber/7503221/kurban-eti-yikanir-mi-et-yikamak-zararli-midir