Kalp krizine neden olan besinler! Bu besinleri sofranızdan uzak tutun

Sağlık sorunları arasında ülkemiz maalesef iyi durumda sayılmaz. 

Dengesiz ve de aşırı beslenmenin tetiklediği kalp krizleri iste rekor sayıda.

Türkiye’de erkek ve kadında birinci sırada gelen ölüm nedeni kalp damar hastalığıdır.

Kalp krizine genellikle neden olan durumlardan olan koroner normal bedensel işlevlerimiz için hayati öneme sahipse de fazla olması da geri dönülmez zararlara neden olmaktadır.

Günlük hayatta severek tükettiğimiz beyaz çikolata şekerleme gibi bir çok besin karaciğerde parçalanarak kolesterolle yol açar.  Kan kolesterol düzeyinin yüksek olması da kalp damar hastalığı açısında büyük tehlike arz eder. 

Kişinin kolesterol düzeyi ne kadar yüksekse kalp hastası olma ihtimali de o kadar yüksektir.

KALP KRİZİ RİSKİNİ ARTIRAN BESİNLER

Kalp krizi riskini azaltmak için bazı besinlerden uzak durmanız gerektiği gibi bazılarından da uzak durmanız gerekmektedir.

Özellikle...

Beyaz çikolata, şekerleme, kek, puding ve bisküvi...
Hamur işleri, börek, poğaça...
Sosis, hamburger, pastırma ve kebap gibi yağlı etler...
Margarin, palm yağı...
Hindistan cevizi, Hindistan cevizi kreması, hurma yağı...
Krema, süt, yoğurt, krem peynir gibi tam yağlı süt ürünleri dikkat edilmesi gereken besinlerdir.

- Milli Gazete, Sağlık bölümünde yayınlandı
https://www.milligazete.com.tr/haber/7252353/kalp-krizine-neden-olan-besinler-bu-besinleri-sofranizdan-uzak-tutun