Dolar kurunda işler kızışıyor! Ölüm kavşağı... Ünlü isim tarih verdi

Dolar kurunda işler kızışıyor… Ekonomist Evren Devrim Zelyut dolar kuru için dikkat çeken uyarılarda bulundu. Zelyut, kamunun dolar kurunu dizginlemek için son bir hamlesinin olduğunu belirtti. Bu hamleyi de 28 Nisan’da yapmaya başlayacaklarını söyledi. Dolar kuru ise 14,80 TL’yi test etti. Dolar kurunun yukarı yönlü hareketinde Rusya’nın Avrupa ülkelerine doğalgaz tedarikini kesmeye başlayacağını duyurması da etkili oldu. Bu haberle Avrupa’daki ekonomilerde durgunluğa gidecek bir gelişme olarak yorumlanıyor. Peki, dolar kurunu ilerleyen süreçte ne bekliyor? Dolar kuru ne olacak? Dolar düşecek mi yoksa çıkacak mı? İşte ekonomistlerin dolar kuru yorumu…

DOLAR YORUMU: DOLAR KURU İÇİN 29 NİSAN'A DİKKAT ÇEKTİ

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar kuru üzerinde etkili olacak bir diğer haber akışının 28-29 Nisan’daki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan’ı ziyareti olacağını ifade etti. Zelyut, “Geçen yıla göre 40 milyar dolar Türkiye’nin daha fazla para bulması lazım. Nereden bulacaksın? Hadi Suudi Arabistan versin 10 milyar dolar… Vermeyecek. Yine senin 20-30 milyar dolara ihtiyacın var. Bir yerde patlayacak. Ya faiz ya bir dolar kuru gümlemesi karşımıza gelecek. Bu tatlı günlerin yavaş yavaş sonuna geliyoruz.” dedi.

DOLARDA DESTEK VE DİRENÇ SEVİYESİ? DOLAR KURU NE OLUR?

Dolar kurunda bir diğer önemli noktalar ise direnç ve destek seviyeleri. ALB Yaatırım dolar yorumu ile bu seviyeleri paylaştı. Dolar yorumu şöyle:

Dolar Lira paritesinde düşüş trendinin kırılmasıyla birlikte yükseliş eğilimi ağırlık kazandı ve 14.76 direncinin geçilmesinin ardından 14.80 seviyesine kadar yükseliş devam etti. FED’in faiz artıracağı beklentisi ABD dolarına değer kazandırıyor. Dolar endeksi 102’nin de üzerine geçince USD/TRY paritesinde düşüş trendi kırıldı. Yukarıda 14.80 geçilirse 14.86 seviyesi direnç olarak izlenebilir. Aşağıda 14.76 kırılırsa 14.68’e kadar satış devam edebilir.

Dirençler : 14.80 / 14.86 / 14.90

Destekler : 14.76 / 14.68 / 14.54

- Milli Gazete, Ekonomi bölümünde yayınlandı
https://www.milligazete.com.tr/haber/10075182/dolar-kurunda-isler-kizisiyor-olum-kavsagi-unlu-isim-tarih-verdi