Ekonomi

TİGEM, 1700 kuzuyu ihale yoluyla satışa çıkarıyor!

TİGEM bağlı Polatlı Tarım İşletmesi, yetiştirdiği 1700 baş merinos ırkı erkek kuzuyu 8 Temmuz'da açık artırma usulüyle satacak. İhalede muhammen bedel, canlı ağırlık kilogramı başına 330 lira olarak belirlendi.

Abone Ol

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı Polatlı Tarım İşletmesi Müdürlüğü, bünyesinde yetiştirilen 1700 baş reforme erkek kuzunun ihale yoluyla satılacağını bildirdi.

3 Temmuz 2026 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, işletme tarafından yetiştirilen merinos ırkı 1700 baş kuzu, 9 ayrı parti halinde açık artırma usulüyle satışa sunulacak.

Söz konusu satışta muhammen bedel, canlı ağırlık üzerinden kilogram başına 330 lira olarak belirlendi.

- İHALE DETAYLARI VE KATILIM ŞARTLARI

  • Tarih ve Saat: Açık artırma, 8 Temmuz Çarşamba günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek.
  • Yer: İhale, Polatlı Tarım İşletmesi Alım-Satım ve İhale Komisyonu huzurunda yapılacak.
  • Teminat Oranları: İhaleye katılmak isteyen istekliler için geçici teminat bedeli ihale tutarının yüzde 5'i, kati teminat bedeli ise yüzde 10'u olarak uygulanacak.

İhaleye ilişkin detaylı şartname; TİGEM Ticaret Daire Başkanlığında, kurumun resmi internet sitesi olan "https://www.tigem.gov.tr" adresinde veya işletme merkezinde ücretsiz olarak incelenebilecek.