Sezonun ilk yarısında ortaya koyduğu performansla hayal kırıklığı yaşatan Bursaspor‘da transfer çalışmaları son sürat devam ediyor. Özellikle hücum bölgesinde ciddi sıkıntı yaşayan Timsah‘ta gözler şu anda Bobo‘nun üzerine çevrildi.
Spor Toto Süper Lig‘de sezonun ilk yarısında ortaya koyduğu performansla büyük hayal kırıklığı yaşatan Bursaspor‘da transfer çalışmaları son sürat devam ediyor. Sezonun ilk yarısında özellikle hücum bölgesinde ciddi sıkıntı yaşayan Bursaspor‘da gözler şu anda Brezilyalı golcü Bobo‘nun üzerine çevrildi. Bobo‘nun transferi için yoğun çaba harcayan Bursaspor‘da yaşanan gelişmeleri teknik direktör Ertuğrul Sağlam da doğruladı ve "Bobo‘nun transferi yüzde 50, yüzde 50" dedi. Bobo ile yakından ilgilendiklerini belirten Sağlam, "Transfer döneminde bir hücum oyuncusu ve bir de kanat oyuncusu alacağız. Bobo bir süredir görüşme halinde olduğumuz bir oyuncu ve şu anda bazı gelişmeler yaşanıyor. Bobo, ailesiyle beraber Türkiye‘ye gelmek istiyor ancak şu anda bu transfer sürecinde en büyük engel mali sebepler. Bu sebeplerin aşılması halinde transferin bir sonuca ulaşacağını düşünüyorum. Şu anki durum itibariyle baktığımız zaman Bobo‘nun transferinin yüzde 50, yüzde 50 olduğunu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.
Bursaspor‘un hukuk işlerinden sorumlu üyesi Öztürk Yazıcı, "Insua şu anda bizim futbolcumuz ve gelen bazı teklifler var. Ancak bu teklifler bizim talep ettiğimiz rakamları karşılamıyor. Yurt dışından bir takım ile pazarlık halindeyiz, istediğimiz rakamlar verilir, şartlarımız yerine getirilirse Insua‘nın takımdan ayrılmasına izin verebiliriz. Aksi takdire Insua, Bursaspor‘da kalacak ve takımımıza faydalı olmak için elinden geleni yapacak" ifadelerini kullandı. Öte yandan, ara transferde kadrosuna 2‘si yabancı olmak üzere 3 oyuncu katmak için alternatifli bir liste oluşturan Bursaspor, Brezilyalı Bobo‘ya yaptığı 1,5 yıllık teklife cevap beklerken, bir taraftan da sağ kanada takviye yapmak üzere rotasını Çek Cumhuriyeti‘ne çevirdi. Yönetim, Slavia Prag‘ın 5 gün sonra serbest kalacak Çek kanat oyuncusu PetrJanda için harekete geçti. 24 yaşında ve 1,86 boyundaki futbolcu her iki kanatta da görev yapabiliyor.
Yattara iddiası
Trabzonspor‘dan Suudi Arabistan takımı Al Shabab‘a transfer olan Gineli futbolcunun menajerler aracılığıyla Bursaspor‘a önerildiği, ancak Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam tarafından kabul edilmediği öğrenildi. Sağlam‘ın, 31 yaşındaki sağ kanat oyunrcusunun transferine Trabzonspor‘da forma giydiği dönemde sürekli yaşadığı sakatlık problemleri, ülkesine gidiş gelişlerde çıkardığı sorunlar ve disiplinsiz tavırları nedeniyle olumsuz cevap verdiği bildirildi.
Ozan İpek‘i Beşiktaş istiyor
Sezon başında Trabzonspor‘un ısrarla istediği genç futbolcu Ozan İpek‘e devre arasında ise Beşiktaş‘ın talip olduğu öğrenildi. Ozan İpek için Beşiktaş‘ın Holosko‘yu takasta kullanmak istediğini ileri sürüldü.




