ŞANLIURFA - Şanlıurfa‘da 2011 yılında düzenlenen bin 173 operasyonda 6 milyon 83 bin 568 paket kaçak sigara ele geçirildi.
AA muhabirinin Emniyet Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, geçen yıl düzenledikleri operasyonlarla haksız kazanç elde etmek ve bu yolla ülke ekonomisini zarara uğratmak isteyenlere göz açtırmadı.
Terör örgütünün en büyük finans kaynaklarından olduğu belirtilen sigara kaçakçılığının engellenmesine yönelik düzenlenen operasyonlarda, 2010 yılında 3 milyon 505 bin 793 paket sigara ele geçirilirken, 2011 yılında bu rakam ikiye katladı.
Geçen yıl düzenlenen bin 173 operasyonla 6 milyon 83 bin 568 paket kaçak sigara ele geçirildi. Böylece ülke ekonomisinin yaklaşık 18 milyon lira zarara uğratılması engellendi. Bu operasyonlarda gözaltına alınan 2 bin 151 kişi hakkında da yasal işlem yapıldı.
Türkiye genelinde geçen yıl yaklaşık 69 milyon paket kaçak sigara ele geçirilirken, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bu alanda birinci oldu.
Sigara kaçakçılığıyla ilgili yakalanan birçok zanlının da terör örgütüne ‘‘yardım ve yataklık‘‘tan sabıkasının bulunduğu kaydedildi.
Şanlıurfa‘da ayrıca geçen düzenlenen operasyonlarda 2 bin 623 kilo 628 gram esrar, 10 bin 678 kilogram çay, 825 bin 410 litre kaçak akaryakıt, 59 adet ruhsatsız tabanca, 8 bin 257 adet çeşitli silahlara ait mermi de ele geçirildi.





