Samsun’da Karadeniz’in bereketi tezgahlara yansıdı. Hamsiden barbuna, tirsiden mezgite kadar birçok balık türü fiyatlarda düşüş yaşarken, balıkçılar bu durumun satışlara beklenen katkıyı sağlamadığını söylüyor.
Tezgahlarda hamsi kilosu 80 TL, istavrit 100 TL, kefal ve uskumru 150 TL, tirsi ve mezgit 200 TL, barbun ise 150 TL’den satışa sunuluyor. Hamsinin bol çıkması fiyatları aşağı çekerken, vatandaşların ucuz balığa temkinli yaklaştığı gözlemleniyor.
- "FİYATLAR YÜKSEK OLDUĞUNDA SATIŞ ARTIYOR!"
Balık satıcısı Onurcan Köse, fiyatların düşmesine rağmen vatandaşların ilgisinin sınırlı kaldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Hamsi geçen hafta 150 TL iken 2 saatte tükendi. Bugün 80 TL ama kimse bakmıyor. İnsanlar ucuz balığa ‘taze mi, kaliteli mi?’ diye şüpheyle yaklaşıyor. İlginçtir, fiyatlar yüksek olduğunda satış daha hızlı oluyor."

- "KİLOSUNU 700 TL'DEN SATIŞA SUNUYORUZ!"
Öte yandan Karadeniz’de nadir görülen fener balığı da bu yıl hamsi ağlarına takıldı.
Köse, "Genellikle Ege ve Akdeniz’de rastlanan fener balığı, lezzetli etiyle dikkat çekiyor. Şişi ve tavası çok lezzetli. 2 kiloluk balıktan yaklaşık 300-400 gram et çıkıyor ve sadece kuyruğu yeniyor. Kilosunu 700 TL’den satışa sunuyoruz" dedi.
Balıkçılar, Karadeniz’in bereketli av sezonunun hem vatandaş hem de sektör açısından fırsatlarla dolu olduğunu ancak ucuz balığın tüketiciye ulaşmasının düşündükleri kadar kolay olmadığını belirtiyor.







