Salih Aydın, “Firma olarak sürekli çalışma, katma değer üretme ve ihracat potansiyelimizle ülkemize döviz girdisi sağlama amacıyla tempolu çalışmalarımız sürmektedir. Bununla birlikte her yıl hedeflerimizi büyütüyoruz, yeni makinelerimizle, yeni makine parkurlarımızla üretim kabiliyetimizi artırma hedefimizle devam ediyoruz. Ana ilkemiz müşteri memnuniyetimizi sürekli kılabilmek, tercih edilebilmek ve marka gücümüzle insanlarımıza ulaşabilmek.
Firmalarının 1997 yılında kurulduğunu kaydeden Allegro Yönetim Kurulu Başkanı Salih Aydın, “Kurulduğumuz tarihten itibaren nitelikli, kaliteli ve müşterilerimizin sürekli memnuniyet duyacakları boyutta, yatak odası, yemek odası, duvar ünitesi, koltuk üretimi gerçekleştiriyoruz. Allegro çok kısa bir süre içinde özellikle iç piyasada marka olmayı başarmış, nitelikli, kaliteli, estetik ürünleriyle müşterilerinin teveccühüne mazhar olmuştur. Bununla birlikte özellikle Ortadoğu ülkelerine ihracat kapasitesiyle çok önemli başarılara imza atmıştır. Arap baharından önce Ortadoğu ülkelerine yaptığımız ihracat gerçekten çok önemli bir boyuttaydı. Fakat bu gelişmeden sonra ihracat rakamlarımız azaldı. Allegro 35 farklı ülkeye, Ortadoğu, Avrupa, Afrika’ya ihracat gerçekleştiren İnegöl’ün çok önemli bir firması olarak dikkat çekmekteyiz” dedi.
Yılları aşan deneyim
Aydın, “Büyük bir heyecanla işe başladığımız günde beri, heyecanımız, ilkelerimiz, sorumluluk anlayışımız ve kaliteye verdiğimiz önemin yanında çalışanımıza verdiğimiz değer yıllardır hiç değişmedi. Değişen sadece teknolojimiz ve mekânımız oldu. Allegro en kaliteli malzemeyi yüksek üretim teknolojisi makinalarıyla özenle işleyerek her yıl günümüz ekonomik şartlarına uygun yatak, yemek ve ünite tasarımlarını sektöre yön veren mühendis ve mimarlarıyla üretmektedir. Mobilyada kalite ve hız vazgeçilmez unsurlardır. Her türlü üretim bir serüvene dönüşür. Karmaşık, hızlı disiplinli ama risklerle dolu bir serüven. Yılları aşan deneyimle ALLEGRO, sektöründe Türkiye'nin en iyileri arasındadır. ALLEGRO kullanıcı odaklı hizmet anlayışını Türkiye'nin bütün il, ilçe ve köylerine olduğu gibi, Dünya’nın değişik toplamda 35 ülkesine de sunmaktadır. Ürün gamlarını sürekli zenginleştiren ALLEGRO sürekli müşteri memnuniyetini esas alan ilkesiyle kaliteyi benimseyerek nitelikli üretimine devam etmektedir. ALLEGRO satış sonrası hizmet ve danışmanlık hizmetleriyle her zaman güçlü ortağınız olmayı amaçlamaktadır” diye konuştu.
İhracat potansiyelimizle çalışıyoruz
Pandemi döneminde Mart ile yeni normal arasında işlerinin çok kısa da olsa sekteye uğradığını, ama yeni normalle birlikte yeniden çalışmalarına son sürat başladıklarını ifade eden Salih Aydın, “Firma olarak sürekli çalışma, katma değer üretme ve ihracat potansiyelimizle ülkemize döviz girdisi sağlama amacıyla tempolu çalışmalarımız sürmektedir. Bununla birlikte her yıl hedeflerimizi büyütüyoruz, yeni makinelerimizle, yeni makine parkurlarımızla üretim kabiliyetimizi artırma hedefimizle devam ediyoruz. Ana ilkemiz müşteri memnuniyetimizi sürekli kılabilmek, tercih edilebilmek ve marka gücümüzle insanlarımıza ulaşabilmek. Kaliteli, nitelikli, estetik mobilyalarımızla her evimize girebilmek ve her evimizi güzelleştirebilmek çabasıdır” diye konuştu.
Üretim, üretim, üretim
Özellikle İnegöl Mobilya sektörünün büyüdüğünü, geliştiğini ve markalaşma noktasında büyük atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Allegro Yönetim Kurulu Başkanı Salih Aydın , “Özellikle ihracat kabiliyeti olan firmalar bu süreçte ülkemize ciddi manada katma değer kazandırdılar. Bunun daha da artabilmesi için ihracat noktasında elimizin güçlendirilmesini bekliyoruz. Açıkça diyebilirim ki bu noktada üreticinin önünün açılması lazım.” diye konuştu.
Allegro’nun daha önceki dönemlerde mobilya ihracatında Türkiye 5’ncisi olma ünvanını kazanmış bir firma olduğuna dikkat çeken Aydın, “Dediğimiz gibi Arap Baharı döneminden sonra ihracat potansiyelimizde belli bir düşüş yaşanmış oldu. Allegro’nun günlük üretim kapasitesi geçtiğimiz dönemde 3 bin 800 takımlara kadar ulaşmıştı. Ama şu anda 1300-1400 takım civarlarında. İstihdam kapasitemizde bu dönemde belli rakamlara geriledi. Ama ihracat potansiyeli artar, üretim kapasitemiz artar, talep gelirse elbette şu anda 150 kişi olan istihdam kapasitemizi de 500 kişilere kadar çıkarabileceğimizi söyleyebilirim. Bu İnegöl mobilya üreticileri arasında gerçekten çok önemli bir rakamı ifade ediyor. Ekonominin temel şartı bellidir. Paranın değerini üretim belirler. Cennet mekan Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız bu noktada bizlere yıllarca “Üretim, üretim, üretim” zihniyetini aşılamaya çalışmıştır. Ağır Sanayi ilkesiyle Türkiye’nin her yöresine fabrikalar kurmuş ve insanlarımıza ekmek kapısı açılmasını sağlamıştır. Bizim de cennetmekan Erbakan hocamızın izinde yürüyerek üretim, üretim, üretim ilkesiyle ülkemiz için daha çok katma değer, daha çok ihracat potansiyelini ortaya koymamız gerektiğini düşünüyorum.
Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.