Maç sonu konuşan Rıdvan Dilmen, teknik direktör Tedesco'nun kadro tercihlerini sert bir dille eleştirdi ve "Duyguları karmaşık bir figüre dönüşüyorsun" diyerek uyarıda bulundu.
Zirve yarışında hata lüksü olmayan Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanında umduğunu bulamadı. Bertuğ Yıldırım ve Skriniar'ın karşılıklı golleriyle 90 dakika 1-1 sona ererken, sarı-lacivertli camiada hesaplar şaştı. Maçın ardından Sports Digitale ekranlarında geceyi yorumlayan Rıdvan Dilmen, sahada izlediği futboldan çok, kulübedeki kararsızlığa ve orta saha kurgusundaki yanlışlara dikkat çekti.
"Duyguları karmaşık bir figür"
Dilmen'in hedefinde teknik heyetin sürekli değişen kadro tercihleri vardı. Galatasaray maçını bitiren kadro ile bugünkü maça başlanmasını eleştiren Dilmen, bu durumun takımdaki oyun ezberini yok ettiğini savundu. Ünlü yorumcu, "Planlamasına saygı duyduğumuz prensipli bir hocadan, duyguları karmaşık bir teknik direktör figürüne dönüşüyorsun ve ideal 11'inin dışına çıkıyorsun" ifadelerini kullandı. En Nesyri'nin kaçırdığı net pozisyonun maçın kırılma anı olduğu kaydedildi.
"Aylardır maçlara kötü başlıyor"
Takımın kronikleşen bir sorunu olduğuna vurgu yapan Dilmen, Fenerbahçe'nin aylardır maçlara tutuk başladığını belirtti. Beşiktaş ve Rizespor galibiyetlerinin bu gerçeği değiştirmeyeceğini ifade eden Dilmen, "Gaziantep FK maçı dışında iyi başladığı bir maç görmüyorum. Kasımpaşa maçı var, onun da ikinci yarısı rezalet olmuştu" diyerek gidişatın tehlikeli olduğuna işaret etti.
Şampiyonluk uyarısı: "Bu orta saha ile olmaz"
Eleştirilerin dozunu artıran Rıdvan Dilmen, orta saha kurgusu için reçeteyi yazdı. Mevcut yapının takımı hedefe götüremeyeceğini iddia eden Dilmen, "Fenerbahçe'nin orta sahası bu olamaz. Bu orta saha duruşu takımı şampiyon yapmaz" çıkışında bulundu.
Çözüm önerisini de sunan usta isim, Alvarez ve İsmail'in önünde Asensio'nun oynaması gerektiğini belirterek, "Asensio ve Talisca'yı sırtı dönük oynatmam. Asensio 'benim yerim orası' diyor" şeklinde görüş bildirdi. Başakşehir'de bırakılan kritik puanların ardından, teknik heyetin bu uyarılara kulak verip vermeyeceği önümüzdeki haftalarda belli olacak.





