Toplumun her kesiminin büyük tepkisini çeken Danıştay‘a; Mevlana Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi rektörleri ile sivil toplum kuruluşlarından da eleştiri geldi.
Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, meslek lisesinde okuyan öğrencilerin aleyhine olacak bir katsayı düzenlemesinin üniversiteleri çok daha fazla olumsuz etkileyeceğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, başta sanayi olmak üzere bazı sektörlerde vasıflı eleman bulma sıkıntısı yaşandığına dikkat çektiği açıklamasında katsayı uygulamasının kalkması gerektiğini kaydetti.
Danıştay‘ın katsayı ile ilgili kararına tepkiler sürüyor. Toplumun her kesiminin büyük tepkisini çeken Danıştay‘a; Mevlana Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi rektörleri ile sivil toplum kuruluşlarından da eleştiri geldi. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, meslek lisesinde okuyan öğrencilerin aleyhine olacak bir katsayı düzenlemesinin üniversiteleri çok daha fazla olumsuz etkileyeceğini söyledi. Rektör Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, başta sanayi olmak üzere bazı sektörlerde vasıflı elaman bulma sıkıntısı yaşandığına dikkat çektiği açıklamasında katsayı uygulamasının kalkması gerektiğini kaydetti.
Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, siyasi görüşü ne olursa olsun akıl ve vicdan sahibi her vatandaşın kabullenemediği katsayı uygulamasının bir dayatma ile başlatılması, yıllardır devam ettirilmesi ve en önemlisi rejim sorunu haline getirilmesinin Türkiye‘ye has bir uygulama olduğunu söyledi. Rektör Adam, çağdaş ve demokratik ülkelerde hayal bile edilemeyen akla ziyan bu ve benzeri yasakların rejim sorunu haline getirilerek ülkede güven ortamının bozulmak istendiğini ifade etti. Danıştay 8. Dairesi‘nin katsayı ile ilgili kararını eleştiren Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ise bu bu yasakla sanayinin ve Türkiye‘nin geleceğinin önüne set konulduğunu ifade etti. Tahir Büyükhelvacıgil, "Katsayı yüzünden sanayimiz için gerekli olan nitelikli ara eleman sıkıntısı hat safhaya ulaşmıştır. Katsayı uygulamasının kaldırılmasıyla, özellikle meslek liselerine olan ilgi artacak. Ülke sanayisinin kalkınması için gerekli nitelikli teknik eleman sıkıntısı ortadan kalkacak." dedi.




